Acuze după Raliul Clujului, unde fierarul satului Agârbiciu a fost ucis; ce spun rudele victimei VIDEO

Acuze după Raliul Clujului, unde fierarul satului Agârbiciu a fost ucis; ce spun rudele victimei VIDEO
Rudele bătrânului ucis de o maşină la Raliul Clujului acuză organizatorii că nu au luat suficiente măsuri de siguranţă locul unde a avut loc tragedia. Aceştia vor acţiona în instanţă organizatorii. În acelaşi timp, poliţia anchetează condiţiile în care şi-a pierdut viaţa bărbatul şi verifică documentele eliberate pentru desfăşurarea raliului. Organizatorii susţin că bătrânul ucis se afla într-o zonă interzisă spectatorilor. Acesta a fost înmormântat astăzi în satul în care 50 de ani a fost fierar.

Rudele bătrânului de 73 de ani din satul Agârbiciu ucis în accident spun că zona în care se afla victima nu era delimitată ca interzisă. "Raliuri aici s-au mai făcut, dar dăţile trecute de acolo nu te lăsa să vii, nu de aici. Atât timp cât acolo s-a pus o panglică, până acolo puteai să mergi", spune nepotul celui decedat, Ionuţ Sopon.

Fiul celui decedat, Emil Sopon, e de aceeaşi părere. "Era cu 25 de metri dincolo de panglică; era plin de oameni, nu era singur", susţine acesta.

Primarul din Căpuşu Mare, Gheorghe Iancu, spune că perimetrul nu a fost semnalizat şi delimitat corespunzător. "Părerea mea e că trebuie să ne gândim înainte să se producă evenimente", spune el.

Oamenii mai spun că nu au fost suficienţi jandarmi.  "Am înţeles că nu a fost pază aici", spune fratele celui decedat, Iustin Sopon. "La punctele de intrare şi ieşire trebuie să-ţi spună "măi omule nu te duce că e pericol!", spune el. Ionuţ Sopon spune că la raliu au fost detaşaţi maxim 50 de jandarmi, nu 250 cât au anunţat organizatorii. "Unde au fost 250? Pe hârtie, poate; în realitate au fost 30-50 de jandarmi", spune el.

Rudele victimei sunt hotărâte să dea în judecată organizatorii.  "Noi sută la sută vom înainta un proces", spune ginerele victimei, Dorel Ghiran. "E o viaţă de om, nu de animal, şi chiar şi un animal să fie; putea să se întâmple oriunde, de aia zic că nu e doar vina şoferului; organizatorii au cea mai mare vină".

Bătrânul ucis a fost timp de 50 de ani fierarul satului Agârbiciu.

Organizatorii spun că au avut toate avizele necsare în ceea ce priveşte măsurile de siguranţă. "În zona aceea era un poliţist şi un jandarm şi era o zonă interzisă spectatorilor", spune Irina Mancaş, responsabilul de relaţii publice al organizatorilor. "Noi am avut mobilizaţi 280 de jandarmi, 32 de poliţişti, 35 de oameni de la o firmă privată de pază, 10 ambulanţe, 35 de kilometri de panglică şi 1500 de metir de garduri".

Poliţiştii efectuază acte premergatoare în dosarul penal deschis. "În cadrul anchetei sunt audiaţi organizatorii şi se verifică documentele care au fost eliberate pentru desfăşurarea acestei competiţii sportive", spune purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Daniel Graur.

Pilotul Florin Tincescu, în vârstă de 20 de ani, cel care conducea maşina care l.a lovit pe bărbat, este cercetat pentru ucidere din culpă. Maşina de raliu avea asigurare.

Reporter: Alin Golban
Operator: Florin Dan

 

Comenteaza