Video Acuze la UPU Pediatrie: Copil cu capul spart, ținut zeci de minute pe coridor în timp ce în Urgență era gol / Răspunsul UPU

Acuze la UPU Pediatrie: Copil cu capul spart, ținut zeci de minute pe coridor în timp ce în Urgență era gol / Răspunsul UPU
| Foto: captura Facebook

Un clujean, revoltat de faptul că un copil cu capul spart a fost ținut să aștepte zeci de minute pe hol, la UPU Copii de pe strada Moților, a intrat în secție peste personalul medical pentru a le cere socoteală. Reprezentantul UPU clarifică situația.

UPDATE: Contactat de Ziua de Cluj, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, dr. Dreghiciu Daniela, a spus, referitor la incidentul de sâmbătă, de la Urgență, că în UPU există camere de filmat, astfel că, spitalul are propriile imagini care ilustrează momentul la care se face referire și care arată cum au stat lucrurile în realitate.

"În momentul filmării, în UPU existau 4 pacienți. Consultul se face pe tărgi, în spatele perdelelor, motiv pentru care părintele care a intrat pe secție nu a văzut copiii. Unul dintre pacienți era preluat pe zona de urgențe majore, de asta ambulanța care apare pe imagini era goală. Alți doi pacienți erau evaluați pe urgențe minore, iar unul se afla în regim de terapie intensivă. Pacientul care era în acel moment în așteptare de 6 minute, cu un traumatism cranian minor, fără risc, se afla în brațele părintelui. După pătrunderea repetată a părintelui în secție, atmosfera a devenit tensionată, astfel că un medic a rămas în față, pentru a proteja pacienții, în timp ce alți colegi evaluau copiii. A mai durat 22 de minute până la preluare, copilul aflat în așteptare fiind supravegheat, prin camera de pe hol, de medicul din secție", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, medicul Dreghiciu Daniela.

Purtătorul de cuvânt al spitalului menționează faptul că bărbatul a intrat de trei ori în UPU, fiind agresiv verbal, prima dată fără să filmeze. Acesta era ținea un copil de mână și era însoțit de o femeie, care a plecat. Personalul care se afla în UPU a chemat paza și a solicitat poliția. 

"Domnul cu copilul de mână era însoțit de o doamnă. Doamna a plecat și nici copilul nu a mai revenit. Colegii din UPU au solicitat protecția firmei de pază și poliția'', a mai precizat dr. Dreghiciu.

_____________________________________

Potrivit celui care a postat imaginile pe Facebook, sâmbăta trecută, un copil rănit la cap ar fi fost ținut în sala de așteptare zeci de minute, deși secția de urgență nu ar fi fost aglomerată.

"Uitați-va cum își fac treaba cei de la UPU copii pe Motilor. Aveau doar un copil înăuntru și țineau în sala de așteptare pe alt copil cu capul spart. Nici măcar nu au venit sa îi întrebe pe părinții copilului ce a patit. Au trecut 20 minute. A venit politia și abia după vreo 40 minute au preluat copilul cu capul spart. Distribuiți mai departe sa vadă lumea cum își fac treaba medicii după ce le a mărit salariul. Felicitări echipa de garda de azi sunteți minunați!", a scris clujeanul pe Facebook.

Conform codurilor de urgență, timpii legali de așteptare la UPU sunt cuprinși între 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea patologiei - Cod roşu: Resuscitare - 0 minute/Cod galben: Critic - 15 minute/Cod verde: Urgent - 60 de minute/Cod albastru: Non-urgent - 120 de minute iar, pentru un simplu consult - Cod alb - 240 de minute.

 

Există 5 coduri de urgență, iar timpii legali de așteptare la UPU sunt cuprinși între 0 și 240 de minute, în funcție de gravitatea patologiei:

Cod roşu: Resuscitare - 0 minute. 

Cod galben: Critic - 15 minute.

Cod verde: Urgent - 60 de minute.

Cod albastru: Non-urgent - 120 de minute.

Cod alb: Consult - 240 de minute.

Comenteaza