News alert Eleva care s-a înecat la școală cu un jeleu este internată la ATI, în stare critică

Eleva care s-a înecat la școală cu un jeleu este internată la ATI, în stare critică
| Foto: arhivă

Elevă de 14 ani, care s-a înecat la școală cu un jeleu, a ajuns miercuri la UPU Cluj, în stare gravă.

Fata, elevă la Școala Gimnazială din Geaca, s-a prăbușit la pământ în timpul pauzei de la ora 11.00, după ce s-a înecat cu un jeleu. 

După anunțul incidentului, la școală au fost dislocate de urgență echipajul SMURD din cadrul Punctului de Lucru Mociu, un echipaj SAJ din cadrul Spitalului Municipal Gherla și elicopterul SMURD din Punctul Aeromedical Jibou.

Salvatorii au găsit copila în stare de inconștiență, întinsă pe bancă, unde îi erau aplicate manevrele de resuscitare de bază de către medicul de familie din cabinetul medical din sat și asistenta medicală din cadrul Școlii Gimnaziale.

Echipajele medicale SMURD și SAJ au acționat cu echipamentele speciale pentru a asigura eliberarea căilor aeriene și aplicarea manevrelor de resuscitare. După ce semnalele vitale au revenit, fata a fost transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca.

Medicul Corina Dumitru de la Ambulanța Gherla spune că jeleul s-a blocat la intrarea în trahee.

"Practic s-a lipit de trahee. Doar cu laringoscopul putea fi vizualizat. Era un jeleu alb cu verde, cu aroma de măr. Sunt jeleuri destul de mari, aflate în comerț prin supermarketuri, sunt foarte periculoase. Din păcate, a fost nevoie de timp ca noi să ajungem la Geaca, timp prețios în care creierul fețiței a fost lipsit de oxigen", a precizat dr. Corina Dumitru, potrivit Gherlainfo.ro.

Starea elevei este gravă. Aceasta este internată la Terapie Intensivă, în comă profundă.

 

Comenteaza