ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLCA MODOVA 2016. "Am votat să vină oameni oneşti şi corecţi"

ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLCA MODOVA 2016.
Prezenţă la vot la ora 15.00: 1.045.000 de alegători (36,26%).

ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLCA MODOVA 2016.Candidatul comun al PAS, PLDM, PPDA la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a votat „pentru ca la conducerea Republicii Moldova să vină oameni oneşti şi corecţi, care să ne reprezinte pe noi, care ne dorim să trăim cu demnitate. Vreau să le spun tuturor cetăţenilor să vină azi la vot şi să facem ordine în Republica Moldova. Noi am demonstrat că oamenii simpli şi cu intenţie bună pot face diferenţa. Haideţi să facem un pas azi şi să mergem la vot, să demonstrăm tuturor că suntem mulţi şi că putem ieşi învingatori. Trebuie să avem relaţii bune cu toate ţările, dar toate aceste relaţii trebuie să fie construite pe respect reciproc. Vreau un preşedinte corect, onest, să promoveze interesele oamenilor care trăiesc cinstit, să nu ne divizeze, să nu ne sperie că ne va alunga din ţară".

ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLCA MODOVA 2016. Candidatul socialiştilor, Igor Dodon, a ajuns la secţia de votare însoţit de soţia sa. „Cred că asta este o zi importantă pentru Republica Moldova, cred că va fi un nou început. Eu astăzi am votat împortriva celor care au fost la guvernare în ultimii şapte ani, împotriva oligarhiei. Am venit la urna de vot împreună cu soţia în speranţa unei vieţi mai bune. Sunt convins că cetăţenii vin la vot cu speranţa că are să le fie mai bine. am votat pentru o Moldovă prosperă şi sunt ferm convins că astăzi ar putea să fie primul şi ultimul tur. Următorul preşedinte va fi al tuturor cetăţenilor, indiferent de stânga sau de dreapta", a declarat Dodon. Alegeri Republica Moldova. Maia Laguta: Am votat contra minciunilor din ultimii 25 de ani! Candidata independentă Maia Laguta a ales „contra minciunilor spuse timp de 25 de ani şi pentru ridicarea nivelului de trai în Republica Moldova".

ALEGERI PREZIDENŢIALE REPUBLCA MODOVA 2016. Vlad Plahotniuc a anunţat în urmă cu puţin timp pe pagina sa de Facebook că a votat pentru candidatul care nu are nevoie de sprijinul său: „Am votat geopragmatic, nu geopolitic, am votat aşa cum unii nu pot înţelege de ce aş vota. Am votat aşa cum sunt, nu aşa cum cred unii că sunt. Dacă nu aţi înţeles cum am votat, înseamnă că sunteţi printre cei care au urmărit doar ştirile despre mine, nu şi ştirile cu mine. Sper că mulţi alţi cetăţeni au votat sau vor vota la fel ca mine, iar împreună cu viitorul preşedinte vom construi un viitor mai bun pentru ţară. Ne vedem în turul doi - mai înţelepţi, mai conştienţi de fiecare vot şi poate mai interesaţi de Moldova decât de teme false de campanie".

Până la ora 15.00, prezenţa la vot era semnificativ mai mică de jumătate: 1.045.000 de alegători (36,26%). Până la această oră, votul s-a desfăşurat fără incidente majore. Totuşi, au fost semnalate cazuri de agitaţie electorală, precum şi de violenţă şi de intimidare a alegătorilor. Potrivit preşedintelui Promo LEX, Pavel Postică, „în preajma a 18 secţii de votare s-au constatat cazuri de agitaţie electorală, iar la 19 secţii de votare a fost organizat transport pentru transportarea alegătorilor. Au fost înregistrate 20 de cazuri de violenţă şi intimidare a alegătorilor şi şapte cazuri în care unui alegător i s-a eliberat mai mult de un buletin de vot.

Peste 2.800.000 de oameni sunt aşteptaţi la vot. Urnele s-au deschis la ora 7.00. În total au fost deschise 2.081 de secţii de votare. 100 de secţii au fost deschise în străinătate. Au fost tipărite 3.132.427 de buletine de vot, mai mult de două milioane dintre ele în limba română. În cursa pentru funcţia supremă în stat vor intra nouă candidaţi: Igor Dodon (PSRM), Maia Sandu (candidat comun PLDM, PAS, PPDA), Iurie Leancă (PPEM), Mihai Ghimpu (PLM), Dumitru Ciubaşenco (Partidul Nostru), Ana Guţu (Partidul Unionist „Dreapta"), activista Maia Laguta şi independenţii Valeriu Ghileţchi şi Silvia Radu. Şanse reale să ajungă în turul doi au însă doar doi: socialistul prorus Igor Dodon şi candidata dreptei proeuropene Maia Sandu.

Comenteaza