Update Alertă cu bombă la o școală din Cluj-Napoca. Aproape 300 de persoane, evacuate

Alertă cu bombă la o școală din Cluj-Napoca. Aproape 300 de persoane, evacuate
| Foto: agendapompierului

Poliția din Cluj-Napoca a fost sesizată de către directorul unei școli situată pe strada Henri Barbusse că ar fi primit un e-mail prin care s-a transmis un mesaj de alertă, referitor la anumite dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

UPDATE: ''Menționăm că nu este prima oară când într-o școală internațională din România este semnalată amplasarea de bombe. La sfârșitul anului trecut mai multe unități de învățământ internațional din Capitală au primit e-mailuri identice cu cel sosit pe adresa Royal School în Transylvania. Dorim pe această cale să le mulțumim autorităților pentru situații de urgență pentru profesionalismul, suportul și dedicarea demonstrate pe parcursul evenimentului'', transmite conducerea școlii. 

---------------------------------------

Polițiștii clujeni au fost sesizați, la data de 21 februarie, în jurul orei 08.15, de către administratorul unei unități școlare, situată pe strada Henri Barbusse, cu privire la faptul că ar fi primit un e-mail prin care s-a transmis un mesaj de alertă, referitor la anumite dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

"În acest context, la fața locului au fost trimiși de urgență specialiști din cadrul Serviciului Pentru Acțiuni Speciale – Compartimentul Pirotehnic pentru verificarea aspectelor sesizate și luarea măsurilor necesare.Până la sosirea echipajelor, conducerea unității școlare a dispus evacuarea a aproximativ 70 de persoane. Totodată, ca măsură de siguranță, polițiștii au dispus evacuarea a altor 200 de persoane, aflate într-o clădire de birouri din imediata apropiere", a transmis IPJ Cluj.

În cadrul verificărilor efectuate de polițiști nu au fost identificate elemente sau dispozitive care ar putea pune în pericol siguranța persoanelor.

Activitatea a fost reluată în ambele locații.

Comenteaza