Video Alertă în Satu Mare. Polițiștii și jandarmii, în căutarea unor ucraineni care ar fi atacat grăniceri din țara vecină

Alertă în Satu Mare. Polițiștii și jandarmii, în căutarea unor ucraineni care ar fi atacat grăniceri din țara vecină
| Foto: presasm.ro / Filtru Satu Mare

Forțele de ordine din Satu Mare au căutat trei ucraineni care ar fi atacat o patrulă de grăniceri din țara vecină.

Update. 18.30:

Al doilea ucrainean a fost prins, ia al treilea este în continuare căutat de forțele de ordine. Potrivit surselor presasm.ro, polițiștii sătmăreni ar fi găsit o armă abandonată.

Polițiștii și jandarmii sătmăreni sunt în alertă și îi caută pe ucrainenii care fac parte dintr-un grup mai mare, acuzat că astăzi au atacat o patrulă de grăniceri din Ucraina și i-ar fi deposedat de arme și muniție. Forțele de ordine sunt ajutate în căutări și de un elicopter.

Sursă: YouTube - PresaSM

Potrivit primelor informații, trei suspecți din grupul de atacatori ar fi luat-o spre frontiera cu România, în zona Tarna Mare. Acolo, spun frontieriștii sătmăreni, o persoană a și fost reținută.

Filtre de polițiști și jandarmi în Satu Mare. Trei ucraineni căutați

Conform informațiilor PresaSM, incidentul a avut loc în jurul orei 13.30, în zona Tarna Mare. Autoritățile române ar fi fost informate de către omologii din Ucraina că o patrulă de grăniceri ucraineni ar fi fost atacată de mai multe persoane necunoscute, înarmate, iar trei dintre acestea ar fi trecut ilegal frontiera în România, pe raza județului Satu Mare.

„În data de 16 august, ora 13.35, conducerea sectorului SPF Tarna Mare a fost anunțată de către autoritățile ucrainene despre faptul că pe direcția localității Tarna Mare, județul Satu Mare, o patrulă de grăniceri ucraineni ar fi fost atacată de mai multe persoane necunoscute, iar 3 dintre acestia au trecut ilegal frontiera în Romania. Drept urmare, a fost declanșată o acțiune la nivelul sectorului pentru verificarea zonei de responsabilitate, actiune la care participa 6 patrule (12 polițiști de frontieră) ale Poliției de Frontieră. La ora 15.05, unul dintre cei 3 cetățeni ucraineni a fost reținut. În prezent, politistii de frontiera impreuna cu reprezentanti din cadrul Poliției Române și Jandarmeriei acționează în sistem integrat pentru depistarea și identificarea celorlalte persoane”, au precizat cei de la Poliția de Frontieră, potrivit presasm.ro.

Comenteaza