Ambulanţe noi pentru Cluj FOTO / VIDEO

Ambulanţe noi pentru Cluj  FOTO / VIDEO
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, subsecreatrul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, şi Ministrul Administraţiei şi Interenelor, Traian Igaş, au fost prezenţi astăzi la Cluj pentru a asista la evenimentul de prezentare şi preluare a celor 21 de noi ambulanţe SMURD, achiziţionate printr-un program finanţat de Uniunea Europeană.

Ambulanţele vor ajunge la toate Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea de Nord Vest. Pentru judeţul Cluj au fost păstrate patru ambulanţe, a informat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Fekete Emoke.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dezvăluit că în fiecare an, clujenii dovedesc că preţuiesc foarte mult activitatea pompierilor şi a serviciului SMURD. "Prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe salariu, SMURD a reuşit să strângă anual acesta de la clujeni peste 200.000 de euro. Este o dovadă că la Cluj se înţelege foarte bine importantnţa acestei fundaţii", a spus Igaş. El a mai precizat că împreună cu Ministerul Săntăţii, programul de implementare a dispeceratelor unice va continua la nivel naţional, astfel încât atât pompierii cât şi paramedicii de pe ambulanţele SMURD şi toate celelalte structuri de intervenţie, "să poate dovedi o mai bună efiecienţă în profesie".

Cei doi minişti au vizitat şi Centrul de formare şi pregătire a paramedicilor de pe ambulanţele SMURD, din cadrul ISU Cluj. Realizarea lui a fost finanţată integral din fonduri adunate de la populaţie prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe salariu către Fundaţia pentru SMURD", a transmis conducerea ISU Cluj. "Acest centru deserveşte trei judeţe, pentru instruirea paramedicilor şi pentru pregătirea voluntarilor SMURD", a spus şi subsecrtarul de stat din ministerul Sănătăţii, Raed Arfat. Şi Ministrul Săntăţii, Ladislau Ritli, a informat că la începutul anul viitor va demara o nouă licitaţie pentru achiziţionarea a 240 de noi ambulanţe ce vor ajunge la centrele medicale din toată ţara.

Comenteaza