Amenzi de 2,5 milioane pentru munca la negru

Amenzi de 2,5 milioane pentru munca la negru
Amenzi de peste 2,5 milioane de lei în 2012 pentru firmele clujene care au fost prinse cu anagajaţi fără forme legale. În urma controalelor efectuate la Cluj de către inspectorii de muncă în primele opt luni ale acestui an, peste 1.100 de angajatori s-au trezit cu amenzi. În total, au fost aplicate aproape 1.900 de sancţiuni, jumătate dintre ele firmelor de construcţii, transmite REALITATEA TV Cluj.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) din Cluj spun că, faţă de aceeaşi perioadă a ultimilor doi ani, numărul amenzilor şi valoarea acestora este în uşoară scădere. Cea mai mare amendă aplicată în 2012 a fost de 20.000 de lei. Au încasat-o angajatori din domeniul construcţiilor care au fost găsiţi cu cel puţin cinci angajaţi fără forme legale de muncă. Pe lângă amendă, administratorii firmelor s-au ales şi cu plângeri penale.

"Au fost controlaţi 2347 de anagajatori dintre aceştia 1181 au fost sancţionaţi contavenţional, 1892 de amenzi, valoarea totalăa amanzilor este de 2.847.700 lei doar pentru munca cu forme legale", a spus Corina Gavriluţ, purtător de cuvânt ITM Cluj.

(D.E.)

 

Comenteaza