Amenzi de 29.000 de lei, date într-o zi şoferilor indisciplinaţi

Amenzi de 29.000 de lei, date într-o zi şoferilor indisciplinaţi
Poliţiştii clujeni au desfăşurat marţi o acţiune pentru combaterea abaterilor rutiere şi, implicit, a cauzelor generatoare de accidente de circulaţie, soldată cu amenzi usturătoare.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere şi impunerea respectării legislaţiei în domeniu atât în localităţile urbane, cât şi în cele rurale. Pentru abaterile constatate au fosta plicate peste 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.000 de lei.

Ca măsură complementară, au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare. Printre şoferii taxaţi se numără şi un bărbat de 40 de ani din Turda, care a fost prins, în jurul orei 17:40, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ion Luca Caragiale fără a poseda permis de conducere. 

Un alt şofer, de această dată un clujean de 38 de ani, a fost depistat în noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei 03:00, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism pe strada 22 Decembrie 1989 din Turda, deşi avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

Faţă de primul bărbat se efectuează cercetări pentru infracţiunea de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu deţine permis de conducere, iar faţă de celălalt, pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal.

Comenteaza