Amenzi de peste 600.000 de lei la Cluj pentru nerespectarea restricțiilor de circulație

Amenzi de peste 600.000 de lei la Cluj pentru nerespectarea restricțiilor de circulație

În ultimele 24 de ore, 805 polițiști, jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfășurat misiuni specifice în județul Cluj în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. 

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 473 de persoane, fiind controlate totodată 40 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate. De asemenea, au fost derulate 223 de acțiuni de verificare a locațiilor de carantinare/izolare.

Au fost aplicate 258 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 634.045 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanței militare în vigoare.

În urma situației înregistrate ieri la aeroportul din Cluj-Napoca, la nivelul Secției Regionale de Poliție Transporturi a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, cercetările fiind efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

131 de salvatori din cadrul ISU, SAJ și operatori privați de asistență medicală de urgență au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 10 cetățeni reîntorși în țară, spre locațiile de domiciliu pentru urmarea perioadei de carantină sau autoizolare. 

La nivel național, până acum au fost întocmite, până în prezent, 350 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 9.246 de persoane din întreaga țară care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.149.468 de lei.

Comenteaza