Amenzi între 2.000 și 3.000 de lei pentru necompletarea formularului de localizare

Amenzi între 2.000 și 3.000 de lei pentru necompletarea formularului de localizare

Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF) trebuie completat cu 24 de ore înainte de intrarea în România. Cine nu îl completează poate merge la domiciliu și să facă asta cât mai rapid, în termen de 24 de ore, în caz contrar fiind sancționat, a declarat, miercuri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

A fost aprobat miercuri Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), document care se va aplica din 20 decembrie. Formularul va trebui completat de toate persoanele care intră în România. Actul normativ se înscrie în preocuparea la nivelul UE privind limitarea transmiterii tulpinii Omicron, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Cei care vor intră în țară trebuie să îl completeze electronic, pentru a se putea procesa automatizat. Documentul se completează rapid, în maximum 30 de secunde, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

STS va pune la dispoziție platforma și va genera acest formular digital automat. "Formularul se poate completa și după intrarea în țară, cât mai repede, în maxim 24 de ore. În perioada sărbătorilor sunt foarte mulți care vin și, pentru a evita aglomerația de la frontieră, se creează această posibilitate pentru cei care nu au completat formularul când au ajuns la punctele de trecere a frontierei.

Termenul de 24 a fost ales pentru că poate persoana nu a completat documentul înainte de intrarea din țară fie din grabă, fie din neatenție sau conexiunea la internet este slabă. Cine nu completează documentul riscă amendă de 2.000 – 3.000 de lei", a precizat Cărbunaru.

Cine face verificările

Formularul este verificat de polițiștii de frontieră, după identificarea persoanei ei pot vedea imediat dacă este formularul completat. Pentru persoanele din aceeași familie, care călătoresc împreună, formularul se poate completa de un singur membru adult. Pentru copii obligația completării aparține părintelui, tutorelui sau unui reprezentant legal, a transmis digi24.ro.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza