Amenzi la carmangerii: o jumătate de tonă de carne, retrasă de pe piaţă de la o singură carmangerie

Amenzi la carmangerii: o jumătate de tonă de carne, retrasă de pe piaţă de la o singură carmangerie
Peste 500 de kg de carne retrase de pe piaţă şi închiderea unei carmangerii. Este doar o parte din bilanţul unui control efectuat la fast-foodurile, carmangeriile şi măcelăriile din Cluj de inspectorii de la Direcţia Sanitar Veterinară. Condiţiile în care unele unităţi gătesc sau depozitează alimentele lasă mult de dorit: camere insalubre, pereţi afumaţi care se exfoliază şi pardoseli deteriorate. Medicii atrag atenţia consumatorilor să fie foarte atenţi atunci când cumpără preparate din carne.

În urma controlului, inspectorii DSV au aplicat 12 amenzi în valoare de peste 20000 de lei şi au emis alte 2 avertismente. Cele mai grave nereguli descoperite au fost lipsa termenului de valabilitate de pe pachetele de carne, refrigerarea alimentelor şi depozitarea acestora în condiţii necorespunzătoare. Dintr-una din carmangeriile verificate, inspectorii au retras peste 500 de kg de carne în valoare de 8500 de lei, ţinută în condiţii improprii şi fără termen de valabilitate

"A fost amendată o unitate tip carmangerie, pe lângă amenda de 5.000 de lei, s-a emis şi o ordonanţă suplimentară de suspendare a activităţii şi tot la această unitate s-a dispus confiscarea unei cantităţi de 421 kg de carne de vită şi 112 kg de carne de pasăre", spune şeful Direcţiei Sanitar Veterinare, Alexandru Duma.

Medicii le recomandă oamenilor să fie extrem de atenţi atunci când cumpără carne, deoarece consumul de carne alterată poate avea consecinţe foarte grave.

Comenteaza