Amenzi pentru reduceri "mincinoase" la Cluj

Amenzi pentru reduceri
Proprietarii magazinelor din Cluj au fost amendati de poliţiştii locali din cadrul Serviciului inspecţie comercială pentru că nu au respectat legea şi au afişat reduceri false. Au fost verificate 25 de magazine, s-au încheiat 8 procese verbale şi s-au eliberat amenzi în valoare totală de 8.400 de lei.

Nereguli constatate de poliţiştii locali se referă la afişarea necorespunzătoare a preţurilor şi nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţ redus şi practicarea vânzărilor cu preţ redus care intră în categoria soldărilor fără depunerea notificărilor prevăzute de lege, la Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 9 procese-verbale de constatare a contravenţiilor, în conformitate cu prevederile O.G. nr. 99/2000 republicată şi ale H.C.L. nr. 150/2009 privind reglementarea activităţilor comerciale pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la suma totală de 8.400 lei. Conform O.G. nr. 99/2000 republicată amenda este cuprinsă între 400 - 2.000 lei (pentru persoane juridice), iar conform H.C.L. nr. 150/2009 amenda este cuprinsă între 600 - 1.000 lei (pentru neafişarea corespunzătoare a preţurilor şi nesectorizarea corespunzătoare a mărfurilor).

Verificările vor continua şi în perioada următoare.

Conform prevederilor O.G. nr. 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă, republicată, în perioada 15 ianuarie - 15 aprilie, comercianţii pot efectua reduceri de preţuri care intră în categoria soldărilor.

 

Etichete
Comenteaza