Anchetă de proporții după ce o femeie care a sunat la 112 pentru a cere ajutor a fost găsită abia după 24 de ore. Victima era deja moartă

Anchetă de proporții după ce o femeie care a sunat la 112 pentru a cere ajutor a fost găsită abia după 24 de ore. Victima era deja moartă

O femeie şi un bărbat, concubini, au fost găsiţi marți decedaţi, cu urme de violenţă, la aproximativ 24 de ore după ce femeia a sunat la 112, iar poliţiştii nu au reuşit să dea de urma ei.

Cei doi au fost găsiți marţi, 11 iunie, într-un imobil din localitatea brăileană Mircea Vodă, după ce luni, la ora 12,31, la Dispeceratul SNUAU 112 Brăila a fost înregistrat un apel telefonic în care o femeie se auzea ţipând, însă poliţiştii nu au dat de urma acesteia.

"La data de 10 iunie a.c., ora 12,31, la Dispeceratul SNUAU 112 Brăila a fost înregistrat un apel telefonic, în care se aude o femeie care ţipă şi spune că se află în pericol, fără a preciza date privind identitatea sau locul în care se află. Apelul la 112 a fost însoţit de date de localizare. Imediat, în localitatea Mircea Vodă au fost dirijate două echipe din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Ianca, pentru a efectua verificări. În urma verificărilor efectuate, nu au fost obţinute date care să confirme faptul că în zonă ar fi avut loc un conflict. Nu se auzeau zgomote şi nici vreun conflict în derulare la imobilele din zona respectivă. S-au purtat discuţii cu locuitorii din zonă, pentru a încerca identificarea unui imobil unde ar fi avut loc un conflict, încercându-se, totodată, identificarea apelantei, inclusiv prin prezentarea persoanelor identificate, spre recunoaştere, a numărului de telefon de pe care s-a apelat", se arată într-un comunicat de presă remis marţi de IPJ Brăila, potrivit Agerpres.

Polițiștii spun și că s-a încercat reapelarea postului telefonic, însă fără rezultat, numărul fiind alocat unei cartele pre-pay neînregistrate.

"Din verificările efectuate şi datele deţinute, la acest moment, telefonul ar aparţine unei femei de 44 de ani, din comuna Mircea-Vodă, însă la momentul efectuării verificărilor în teren vecinii nu au putut furniza această informaţie. Astăzi, 11 iunie a.c., în jurul orei 09,45, poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că, într-un imobil din comuna Mircea-Vodă, au fost găsite două cadavre ce prezentau urme de violenţă. A fost stabilită identitatea acestora, fiind vorba de doi concubini, un bărbat de 50 de ani şi o femeie de 44 de ani, ambii din comuna Mircea-Vodă. Cercetările continuă, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei", informează IPJ Brăila.

O echipă din cadrul Direcţiei Control Intern a Inspectoratului General al Poliţiei Române a ajuns miercuri dimineaţă, la Brăila, pentru a face verificări în acest caz. deoarece femeia a fost găsită la aproximativ 24 de ore după ce a sunat la 112, poliţiştii nereușind reuşit să dea de urma acesteia.

"Având în vedere evenimentul înregistrat în judeţul Brăila, în urma căruia, la data de 11 iunie 2024, o femeie şi un bărbat au fost găsiţi decedaţi, cu urme de violenţă, Centrul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Poliţiei Române a dispus, încă de ieri, 11 iunie, trimiterea unei echipe din cadrul Direcţiei Control Intern, pentru a efectua verificări cu privire la modul de gestionare a cazului. În această dimineaţă, echipa de poliţişti a ajuns la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi a demarat verificările", informează IGPR.

Comenteaza