Angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Cluj, în grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii

Angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Cluj, în grevă. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii

Angajații Ministerului Tineretului și Sportului au intrat în grevă, preţ de două ore, fiind nemulțumiți de legea salarizării. La acţiunea de protest participă şi angajaţii Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Cluj. 

La protestul organizat de Sindicatul Național de Sport și Tineret (SNST) participă 3.500 de oamenii din toată țara. Principalele lor nemulțumiri sunt legate de faptul că 70% dintre salariați sunt plătiți cu venitul minim pe economie. La București, 400 de persoane au plecat în marș spre Parlament și spre Guvern.

La Cluj-Napoca, oamenii au ieşi în stradă, în faţa sediului Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret de pe Bulevardul Eroilor. Manifestarea a fost una paşnică, angajaţii limitându-se la a purta banderole albe pe braţ şi pancarte cu mesajul "Grevă".

Prima acţiune de protest a avut loc vineri, 27 iulie 2018: "Sindicatul Naţional Sport şi Tineret protestează în numele a peste 3.500 de salariaţi din Sport şi Tineret care s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului. În urma aplicării prevederilor Legii salarizării 153/2017, 70% din personal, indiferent de vechime, studii, funcţie, este plătit cu 1.300 lei net/lună. Membrii noştri au aşteptat suficient după promisiunile mincinoase al reprezentanţilor MTS şi MMJS (Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale) şi sunt hotărâţi să înceteze muncă pe o perioada nedeterminată", se arăta, la acea vreme, într-un comunicat remis presei.

Dacă revendicările nu vor fi soluționate până miercuri, 8 august 2018, angajaţii Ministerului Tineretului și Sportului amenință că vor intra în grevă generală.

Revendicările Sindicatului Național de Sport și Tineret:

- egalizarea salariilor la nivelul maxim aflat în plată, conform Deciziei CCR nr.794/2016

- reîncadrarea personalului conform Legii nr. 153/2017 (diferențiat pe funcții, răspundere, vechime)

- plata muncii în zilele de sâmbăt și duminică, sărbătorile legale și a orelor suplimentare

- acordarea sporurilor de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul național

- acordarea sporurilor – aplicarea regulamentului de sporuri

- egalizarea salariilor celor din federațțile sportive naționale, la nivelul celor din subordonatele MTS

- acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații federațiilor sportive naționale

- suplimentarea numărului de angajați, deblocarea posturilor vacante

- prelungirea Contractului colectiv de muncă

Comenteaza