Foto Animawings a început zborurile Cluj-București. Pe listă, curse spre Charles de Gaulle și 2 orașe mari din România

Animawings a început zborurile Cluj-București. Pe listă, curse spre Charles de Gaulle și 2 orașe mari din România
| Foto: Ziua de Cluj

Animawings este a treia companie care operează zborurile Cluj-București și planuiește să lege Capitala Transilvaniei de alte trei orașe importante.

Animawings, a început să opereze, vineri 15 ianuarie 2025, primele sale curse Cluj-București. Astfel, companie devine al treile operator pe această rută, alături de Tarom și HiSky.

Zborurile vor fi operate cu 8 frecvențe săptămânale, în zilele de luni (2 frecvențe), miercuri (2 frecvențe), joi, vineri (2 frecvențe) și duminică.

Momentul primei curse, de o mare importanță pentru companie și pentru pasageri, a fost marcat printr-un eveniment inaugural desfășurat la Cluj-Napoca pe data de 15 ianuarie, cu susținerea partenerilor strategici ai AnimaWings, Aeroportul Cluj și Consiliul Județean Cluj.

David Ciceo: „Zborul va contribui la consolidarea mobilității între Cluj și București”

„Zborul spre București este foarte important pentru aeroportul nostru. O companie aeriană sută la sută românească a început, astăzi, primele zboruri regulate Cluj-București. Acest zbor oferă și o conexiune. Este vorba de Charles de Gaulle (Paris). Aeroportul Internațional Cluj continuă să investească în dezvoltarea reţelei sale de rute aeriene, iar parteneriatul cu AnimaWings marchează un pas important în extinderea opțiunilor de transport disponibile. Evenimentul inaugural de astăzi subliniază angajamentul nostru comun pentru creşterea conectivității regionale. Suntem încrezători că iniţiativa acestor noi zboruri interne va fi apreciată de pasagerii noştri şi va contribui la consolidarea mobilității între Cluj şi capitala ţării”, a mai declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj.

Tarifele pentru ruta Cluj-Napoca - București pornesc de la 24,99 euro/sens și, pe lângă bagajul mic de mână, bagaj de cabină (8 kg), selecția locurilor, check-in online și offline gratuit. De asemenea, compania a lansat abonamente corporate, special concepute pentru companiile care utilizează frecvent zborurile între cele două orașe, la tarife preferențiale și beneficiind de flexibilitate. Pentru zborul inaugural al companiei de la București la Cluj, timpul efectiv de zbor în această dimineață a fost de 35 de minute.

Zboruri directe de la Cluj spre Charles de Gaulle, Constanța și Iași, în planurile Animawings

Reprezentanții companiei au afirmat că se gândesc inclusiv la un zbor direct Cluj-Charles de Gaulle (Paris). În prezent, de pe aeroportul Cluj, zborurile spre Paris se fac pe Aeroportul Beauvais și sunt operate de Ryanair și Wizz Air. AnimaWings mai ia în calcul să readucă la Cluj cursa spre litoralul românesc (Constanța), dar și un zbor Cluj-Iași, ca parte a planului companiei de a conecta România.

„Am dorit o companie care să unească România și țara cu marile capitale ale Europei. Am ales ca prima destinație să fie Cluj, deoarece are cel mai mare număr de pasageri dintre toate aeroporturile regionale din România. De aici am operat în ultimii cinci ani zona de chartere. Orașul a crescut mult. Aeroportul încă nu e la capacitatea maximă și numărul de pasageri care își doresc să călătorească. Dorim să aducem un avion care să aibă bază pe Cluj în 2026 (...) Sperăm ca anul viitor să legăm Moldova de Transilvania prin cursa Cluj-Iași pe care o cere toată lumea. Ne gândim să legăm și Clujul de Constanța, și Timișoara de Constanța, dar, momentan așteptăm să intre și celelalte aeronave”, a declarat Marius Pandel, acționar Anima Wings. 

Despre AnimaWings

AnimaWings este o companie aeriană 100% românească, inaugurată în 2020 şi parte a Memento Group, care oferă pasagerilor călătorii, în regim de curse regulate sau charter.

Aflată în continuă expansiune, compania aeriană îşi va mări flota în acest an cu 2 avioane de tip Airbus A220-300, iar în următorul an cu încă 4 aeronave. Planul de extindere al flotei AnimaWings pâna la finele lui 2026 vizează un total de 12 aeronave.

Comenteaza