Anonymous vrea boicotarea mass-media în luna martie: Răzbunare pentru ACTA, PIPA şi SOPA

Anonymous vrea boicotarea mass-media în luna martie: Răzbunare pentru ACTA, PIPA şi SOPA
În mai multe mesaje publicate pe internet, gruparea de hackeri Anonymous îi îndeamnă pe oameni să boicoteze în luna martie industria de entertainment, ca formă de protest împotriva tratatului ACTA şi a controversatelor proiecte de lege PIPA şi SOPA.

Oamenilor li se sugerează să nu cumpere sau să downloadeze (legal sau ilegal) filme, muzică şi jocuri video în acest interval. Luna martie nu a fost aleasă în mod întâmplător: este ultima lună din primul sfert al anului 2012. Un astfel de boicot ar face ca firmele din domeniul mass-media să înregistreze pierderi considerabile, iar asta s-ar reflecta în raporartele lor de activitate pe primul sfert din 2012, scrie realitatea.net.

Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17, clujenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii să protesteze într-un mod pașnic și creativ împotriva ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - Tratatul Comercial Anti-Contrafacere).

Se aşteaptă ca măcar 1000 de clujeni să iasă în stradă din moment ce, pe reţeaua de socializare Facebook peste 21.000 şi-au anunţat virtual participarea.

Etichete
Comenteaza