Clujul spune NU ACTA! Peste 5000 de persoane sunt aşteptate în Piaţa Unirii VIDEO

Clujul spune NU ACTA! Peste 5000 de persoane sunt aşteptate în Piaţa Unirii VIDEO
Sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17, clujenii sunt aşteptaţi în Piaţa Unirii să protesteze într-un mod pașnic și creativ împotriva ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - Tratatul Comercial Anti-Contrafacere).

Pe reţeaua de socializare Facebook a început să circule un mesaj care îi invită pe clujeni în stradă. De această dată, protestul este îndreptat împotriva ACTA.

"Sâmbătă, 11 Februarie 2012, vă așteptăm în strada, începând cu ora 17 pentru a protesta într-un mod pașnic și creativ împotriva A.C.T.A.. Astfel ne exprimăm solidaritatea față de celelalte țări din Uniunea Europeană participante la manifestație. Vă așteptăm la construcția unui viitor comun bazat pe libertatea de exprimare!".

Protestul urmează să aibă loc în Piaţa Unirii. Până în acest moment peste 5000 de oameni şi-au exprimat dorinţa de a ieşi în stradă sâmbăta viitoare.

Manifestaţii împotriva ACTA vor avea loc şi în alte oraşe din ţară precum Bacău, Braşov, Alba Iulia, Timişoara şi Bucureşti, dar şi în alte ţări europene: Franţa, Belgia, Germania, Suedia, Bulgaria etc.

Cei trei clujeni de la "Creative Monkeys": Codin Pop, Ramona Cordos şi Mihai Banea au creat vineri, 2 februarie, un episod special din "RObotzi" dedicat campaniei împotriva ACTA.

Primii protestatari ACTA au ieşit în stradă, la Cluj, pe 30 ianuarie. Atunci, două studente s-au alăturat protestatarilor din piaţa Unirii cu o pancartă împotriva ACTA şi cu măşti pe faţă.

Citeşte mai multe despre ACTA aici.

 

 

Comenteaza