Anul Veteranilor de Război la Cluj: ce acţiuni pregătesc militarii Diviziei 4 Infanterie

Anul Veteranilor de Război la Cluj: ce acţiuni pregătesc militarii Diviziei 4 Infanterie
Garizoana Cluj-Napoca a Diviziei 4 Infanterie "Gemina" va desfăşura joi şi vineri mai multe acţiuni de comemorare, respectiv de omagiere a veteranilor de război.

 

Joi,de la ora 08:00 un detașament din Regimentul 50 Rachete Antiaeriene Andrei Mureşianu se va deplasa la Cimitirul Eroilor de pe Muntele Rece pentru a îngriji mormintele eroilor de război.

De asemenea, un detașament din Batalionul 317 Cercetare Vlădeasa va merge, de la ora 09:00, la Cojocna, iar apoi, de la 13:00, la Jucu, pentru a desfășura același tip de activitate la monumentele şi mormintele eroilor de pe raza acestor localități.

În ziua următoare, comandantul Diviziei 4 Infanterie Gemina, generalul de brigadă Ioan Manci, va vizita trei veterani de război. Începând cu ora 9:30 îi va felicita pe colonelul în retragere Alexandru Cenan şi pe plutonierul adjutant (rtr.) Vasile Cenan la locuința acestora. În continuare, de la 11:00 îl va felicita pe generalul de brigadă (rtr.) Gheorghe Puţinelu.

Acţiunile sunt organizate în contextul în care 2015 a fost declarat de Guvern drept "Anul veteranilor de război", dedicat marcării a 70 de ani de la încetarea celui De-al Doilea Război Mondial.

Comenteaza