Aproape 40% dintre candidați nu au trecut de probele sportive la Școala de Poliție Cluj GALERIE FOTO

Aproape 40% dintre candidați nu au trecut de probele sportive la Școala de Poliție Cluj GALERIE FOTO
Peste 40% dintre cei 719 de candidaţi care au susţinut probele sportive eliminatorii în cadrul concursului de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca nu au reuşit să se califice în cea de-a doua parte a examenului.

Probele, desfăşurate pe parcursul a două zile, au fost căzute de un număr de 264 de tineri, reprezentând un procent de 36.7% din numărul total de candidaţi.

Astfel, doar 43% dintre fete au reuşit să treacă în partea a doua a concursului (105 tinere din 245 înscrise). La băieţi, situaţia a stat mult mai bine, 74% dintre ei reuşind să treacă de probele sportive (350 de băieţi din 474 înscrişi).

Dintre cei şase tineri care s-au înscris pentru cele trei locuri destinate etniei rome, doar patru au îndeplinit baremele fizice, iar dintre cei patru candidați înscriși pe cele două locuri pentru alte minorități, doar doi vor susține proba scrisă.

Candidaţii rămaşi în concurs urmează să susţină joi, de la ora 10:00, proba scrisă de verificare a cunoștințelor de limba română, respectiv a cunoştinţelor de limbă străină (engleză sau franceză). Acestea se vor desfăşura în două locaţii, la Liceul Tehnologic nr. 1, situat pe str. Maramureşului, nr. 165/A, și la Școala de Agenți de Poliție "Septimiu Mureșan" Cluj-Napcoa, de pe str. Corneliu Coposu, nr. 89-91.

Rezultatele vor fi afișate în aceeași zi.

Comenteaza