Arafat: Oamenii să se obişnuiască să li se ia temperatura. Masca, obligatorie în toate mijloacele de transport în comun

Arafat: Oamenii să se obişnuiască să li se ia temperatura. Masca, obligatorie în toate mijloacele de transport în comun
| Foto: ziareromania.ro

Măsurile de relaxare vor fi graduale şi autorităţile vor observa impactul acestora, a spus Raed Arafat. Acesta a precizat că măsurile sunt deocamdată în analiză.

Măsurile de relaxare vor fi graduale şi autorităţile vor observa impactul acestora, spune Raed Arafat. Şoferii mijloacelor de transport nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască, iar la serviciu ar trebui luată temperatura angajaţilor. Raed Arafat a precizat la Digi 24 că măsurile sunt în analiză, dar în toate mijloacele de transport în comun masca va fi obligatorie, iar şoferii nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască. Arafat consideră că şi în magazine trebuie purtate măştile.

În ce priveşte dezinfectantul pe bază de alcool, Arafat spune că trebuie folosit în momentul în care atingem suprafeţe necunoscute, dar la fel de bine funcţionează şi spălatul cu apă şi săpun timp de 20 – 30 de secunde.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunţăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parţial”, a spus Arafat.

Totodată, acesta a adăugat că ar fi bine ca oamenii să se obişnuiască să li se ia temperatura, când ajung la serviciu sau în alte spaţii, precum muzeele. „Dacă am o firmă şi nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, măsurile de relaxare vor fi graduale şi autorităţile vor observa impactul acestora.

În ce priveşte deschiderea şcolilor, Raed Arafat a spus că deocamdată data la care se va întâmpla acest lucru este 15 septembrie, dar decizia se analizează în preajma datei, scrie Mediafax.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza