Atacul din Manchester: Au fost eliberaţi trei dintre cei 14 suspecţi reţinuţi

Atacul din Manchester: Au fost eliberaţi trei dintre cei 14 suspecţi reţinuţi
Trei dintre cei 14 suspecţi reţinuţi în investigaţia privind atacul cu bombă care a avut loc în sala de concerte Manchester Arena, în urma căruia 22 de persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite, au fost eliberaţi de poliţia britanică.

Cei trei bărbaţi au fost eliberaţi fără acuzaţii şi au vârste cuprinse între 20 şi 37 de ani. 11 bărbaţi rămân în arest, fiind suspectaţi de acte de terorism. Printre aceştia se află şi Ismail Abedi, unul dintre fraţii atentatorului.

Anchetatorii au mai anunţat că datele strânse până în prezent indică faptul că atentatorul sinucigaş Salman Abedi a acţionat de unul singur, asamblându-şi dispozitivul exploziv.

"În urma analizării imaginilor de pe camerele de supraveghere şi a altor dovezi, Abedi a desfăşurat majoritatea achiziţiilor pentru componentele de bază ale bombei. Multe dintre aceste acţiuni au fost efectuate pe durata celor patru zile de când el a aterizat în Marea Britanie şi până a comis acest atac îngrozitor", a declarat Russ Jackson, şeful unităţii de combatere a terorismului din Northwest.

Potrivit informaţiilor poliţiei, Salman Abedi a ajuns în Marea Britanie din Libia pe 18 mai. Anchetatorii încearcă să reconstituie acţiunile întreprinse de Abedi înainte de a detona o bombă ascunsă într-un rucsac, în sala de concert, precum şi să găsească o valiză albastră pe care atentatorul ar fi folosit-o înaintea atacului şi care a fost surprinsă pe camerele de supraveghere.

După atacul cu bombă de marţi, 23 mai, nivelul de alertă din Marea Britanie a fost redus de la "critic" la "sever", iar militarii detaşaţi în sprijinul poliţiei au fost retraşi treptat.

Serviciul britanic de informaţii interne, MI5, desfăşoară o anchetă internă privind modul în care au fost gestionate avertismentele din partea apropiaţilor lui Salman Abedi, autorul atentatului de la Manchester, potrivit cărora bărbatul reprezenta o ameninţare teroristă.

 

 

 

Comenteaza