Poveste de dragoste interzisă ori răpire? Minora de 14 ani "răpită" de 4 bărbați a fost găsită la peste 80 km de casă

Poveste de dragoste interzisă ori răpire? Minora de 14 ani "răpită" de 4 bărbați a fost găsită la peste 80 km de casă

O alertă răpire copil a fost emisă de luni Poliția Română după ce o fată de 14 ani, din localitatea Tălmaciu, județul Sibiu, ar fi fost luată cu forța din locuința părinților de către patru persoane mascate și ar fi fost obligată să urce într-un autoturism.

La data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 03.55, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la dispariția unei minore, în vârstă de 14 ani.

Din cercetări a reieșit faptul că, la data de 9 ianuarie a.c., în jurul orei 03.30, în timp ce se afla la domiciliul său din orașul Tălmaciu, județul Sibiu, minora ar fi fost luată cu forța de către patru persoane de sex masculin, mascate, și ar fi fost obligată să urce într-un autoturism, al cărui conducător auto s-a deplasat într-o direcție necunoscută, a transmis luni IGPR.

Astfel, s-a declanșat mecanismul „Alertă răpire copil”, constituindu-se celulă de criză. Au fost declanșate ample căutări, mai multe echipaje din județ efectuând în prezent verificări în vederea depistării minorei, a mai transmis Poliția.

Suspecții au fost reținuți în cursul după-amiezii

Polițiștii sibieni au anunțat luni l aamiază că au reținut cele patru persoane suspecte de răpirea adolescentei din Sibiu. Cei patru se află în custodia polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Sibiu și au fost demarate audierile. Este vorba despre patru bărbați, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani, domiciliați în orașul Avrig, respectiv localitatea Mârșa.

Pe numele acestora a fost deschis și un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, violare de domiciliu, respectiv lovire sau alte violențe, a transmis IPJ Sibiu.

Minora de 14 ani a fost găsită la peste 80 km de casă

Tânăra a fost găsită ulterior pe raza localității Vad, comuna Șercaia, județul Brașov, la peste 80 de km de casă, au anunțat în cursul zilei de luni polițiștii sibieni.

„Polițiștii sibieni, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Brașov, au depistat minora în cauză într-un imobil de pe raza localității Vad, comuna Șercaia, județul Brașov”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. Minora a fost condusă la sediul I.P.J. Sibiu pentru audieri în vederea lămuririi tuturor circumstanțelor dispariției sale. Cercetările în acest caz continuă.

Poveste de dragoste interzisă ori răpire?

În ceea ce privește dispariția fetei, se pare că la bază ar fi vorba despre o poveste de iubire, notează observatornews.ro. Minora face parte din comunitatea romă și, speriată că părinții au promis-o unui băiat pe care ea nu-l dorește, ar fi plecat de acasă cu iubitul de 23 de ani.

Familia adolescentei a sunat la 112 imediat după ce fata a plecat de acasă, spunându-le polițiștilor că minora ar fi fost răpită. Imediat poliţia a emis un mesaj de tip "Alertă răpire copil" și au fost declanșate căutări ample. 

Comenteaza