Atenție unde vă cazați. Hotel de 5 stele și două restaurante centrale dintr-un județ vecin, amendate cu 100.000 lei de ANPC. Două camere închise

Atenție unde vă cazați. Hotel de 5 stele și două restaurante centrale dintr-un județ vecin, amendate cu 100.000 lei de ANPC. Două camere închise
| Foto: Booking.com - Hotel Metropolis

Singurul hotel de 5 stele din municipiul Bistriţa, precum şi două restaurante din centrul istoric au fost amendate de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) cu 100.000 de lei, în urma unei acţiuni de control.

La acţiunea de constrol desfăşurată joi, 12 ianuarie, au participat şi vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Sebastian Hotca, comisarul şef al Regiunii Nord-Vest Cluj, Cristian Nicula, şi comisarul şef adjunct al CJPC Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, potrivit unui comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

Ce nereguli au găsit inspectorii ANPC / Amenzi de 100.000 de lei

S-au identificat mai multe deficienţe, pentru care s-au aplicat trei amenzi contravenţionale în cuantum de 100.000 de lei şi, ca sancţiuni complementare, s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alimentare neconforme în valoare de circa 2.000 de lei, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor pentru blocul alimentar în cazul celor două restaurante şi oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor în două camere de cazare ale hotelului cu nivel de clasificare de 5 stele.

Abaterile constatate de comisarii bistriţeni de la Protecţia Consumatorilor au fost utilizarea unor produse şi preparate cu data limită de consum depăşită, modificarea stării termice a produselor, folosirea unor preparate fără elemente de identificare/caracterizare, folosirea unor echipamente de preparare cu depuneri grosiere de resturi alimentare şi rugină, utilizarea unor ustensile de lucru cu mânere de lemn sau plastic, nerespectarea temperaturii de depozitare a produselor folosite pentru preparare, utilizarea unui cântar fără verificare metrologică, lipsa menţiunilor legate de ingredientele cu efect alergen pentru fiecare preparat în parte din meniu, folosirea unor coşuri/tomberoane pentru reziduuri fără capace, în zona de preparare.

„Cele două restaurante au remediat cu celeritate deficienţele, astfel încât, la recontrolul desfăşurat pe data de 13 ianuarie 2023, comisarii au constatat ducerea la îndeplinire a măsurilor complementare şi au dispus redeschiderea unităţilor", se mai menţionează în comunicatul CJPC Bistriţa-Năsăud.

Comenteaza