ATOP Cluj va continua campania de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor. Maria Forna: „Lupta noastră continuă”

ATOP Cluj va continua campania de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor. Maria Forna: „Lupta noastră continuă”
| Foto: Facebook.com/Maria Forna

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, vor continua campania de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor și vor iniția o nouă campanie de prevenire împotriva bullyingului și cyberbullyingului.

Consilierul județean Maria Forna, șefa ATOP Cluj, susține că, în ziua de astăzi, consumul de substanțe interzise reprezintă o situație îngrijorătoare și alarmantă, la fel ca și fenomenele de bullyingul și cyberbulling, iar autoritățile trebuie să acționeze cât mai prompt.

În cadrul ședinței ATOP, for consultativ în subordinea Consiliului Județean Cluj am adoptat, alături de colegii mei, 2 proiecte inițiate de IPJ care sunt extrem de importante pentru tinerii clujeni, mai exact «Proiectul de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor clujeni- Aleg + valoare prin informare» și «Proiectul de prevenire a Bullyingului și a Cyberbullyingului- Nu stau deoparte! Înfrunt! Sunt puternic! Suntem împreună!».

Cele două proiecte vor fi finanțate din bugetul anual al ATOP pus la dispoziție de CJ, după adoptarea lor în următoarea ședință a forului județean, iar activitățile care urmează să se desfășoare vizează realizarea de ghiduri pentru adolescenți pentru informarea asupra pericolelor consumului de substanțe interzise și consecințele în plan personal, profesional și social, organizarea unor întâlniri cu polițiști, tineri și părinți, informarea în social media și mass media asupra consumului de substanțe interzise și asupra consecințelor bullyingului și a cyberbullyingului.

ATOP Cluj va continua campania de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor. Maria Forna: „Lupta noastră continuă”

Consumul de substanțe interzise reprezintă o situație îngrijorătoare și alarmantă care trebuie să ne facă să acționăm, fie că discutăm de părinți, școală, biserică, instituții publice sau instituții care asigură ordinea și siguranța publică. Este de datoria fiecăruia dintre noi să ne implicăm în vederea descurajării acestui flagel la care sunt supuși copiii și tinerii.

În egală măsură, bullyingul și cyberbullingul precum și violența verbală și fizică în rândul copiilor cunoaște, din nefericire, o tot mai largă răspândire tinzând a fi acceptată de aceștia drept ceva normal, cotidian. Există un fenomen de necunoaștere a prevederilor legale în rândul tinerilor, în ceea ce privește răspunderea penală a acestora în situația implicării în fapte cu violență, tratarea cu ușurință a urmării comiterii unor astfel de fapte, atât din punct de vedere legal cât și a consecințelor asupra sănătății celor implicați.

Cele două proiecte vin în continuarea campaniei inițiate în luna decembrie 2023 de ATOP în parteneriat cu IPJ Cluj și ISJ Cluj, având ca temă "PREVENIREA CONSUMULUI DE DROGURI ÎN RÂNDUL ADOLESCENȚILOR CLUJENI- ALEG", în cadrul căreia, până în luna aprilie 2024 au fost organizate 6 conferințe în Cluj-Napoca, Turda, Dej, Gherla, Câmpia Turzii și Huedin, la care au participat peste 2000 de elevi clujeni.

Ne-am asumat că vom continua să fim aproape de tinerii clujeni, mai ales în actualul context în care traficul, consumul de droguri precum și fenomenul de bullying sunt tot mai pregnante în societate. Lupta noastră continuă!”, a transmis Maria Forna.

Comenteaza