Au ieşit în stradă pe viscol în centrul Clujului ca să susţină o elevă de 15 ani VIDEO

Au ieşit în stradă pe viscol în centrul Clujului ca să susţină o elevă de 15 ani VIDEO
Clujenii au ieşit astăzi în stradă în semn de sprijin pentru Sabina Elena, eleva din Covasna ameninţată cu moartea după ce a purtat la şcoală o bentiţă tricolora de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Aproape o sută de oameni s-au strans in Piata Unirii, unde au arborat steaguri tricolore si au cantat imnul national. A existat şi un moment mai tensionat, când o parte dintre manifestanţi au calcat in picioare o coroana depusa de maghiari la statuia lui Matei Corvin.

Aproape o suta de oameni au infruntat frigul si ninsoarea de afara pentru a fi alaturi de Sabina Elena. In semn de solidaritate cu eleva din Covasna, clujenii au fluturat drapeluri tricolore şi au cântat  imnul national. Vezi ce spun câţiva dintre aceştia, în materialul video

 

Printre oamenii strânşi în piaţă s-au numărat şi doi elevi din Covasna, studenţi la Cluj, care au învăţat la acelaşi liceu cu Sabina.

În mijlocul protestatarilor a venit si fostul primar al Clujului, Gheorghe Funar. Vezi declaraţia acestuia, în materialul video

C'teva persoane prezente la miting au călcat în picioare o coroană depusă de maghiari la statuia regelui Matei Corvin.

Vă reamintim că Sabina Elena, elevă la un liceu din Covasna, a ajuns in atentia presei dupa ce a purtat o bentita tricolora de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Fetita a primit amenintari cu moartea, dupa ce imagini cu ea au fost postate pe retelele de socializare.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Lorant Ersek

 

Comenteaza