Au început protestele: sindicaliştii de la Aeroport trag la răspundere Consiliul Judeţean

Au început protestele: sindicaliştii de la Aeroport trag la răspundere Consiliul Judeţean
Atmosferă tensionată în faţa Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, unde sindicaliştii şi angajaţii Aeroportului Internaţional Cluj s-au strâns pentru a protesta împotriva intenţiei de a bloca finanţarea de 50 de milioane de lei.

Cele aproape 200 de persoane prezente la manifestări fluieră şi ţipă într-una. Pancartele aduse sunt pline de mesaje prin care cer CJ să nu blocheze activitatea aeroportului: "Aeroport=dezvoltare", "Blocarea aeroportului Cluj va fi responsabilitatea dumneavoastră", "Nu blocaţi aeroportul Cluj!" şi "Vrem dezvoltare, nu vrem blocare!".

Conflictul a pornit de la intenţia forului judeţean de a suspenda garantarea unei finanţări de 50 de milioane de lei, ceea ce va duce la "blocarea conturilor Aeroportului Cluj, întreruperea activităţilor, pierderea traficului, închiderea destinaţiilor de zbor, pierderea locurilor de muncă, riscul de insolvenţă pentru aeroport", după cum susţin sindicaliştii.

Principalul motiv de îngrijorare al lor este posibilitatea ca, în lipsa finanţării, aeroportul să intre în insolvenţă.

"În lipsa asigurării finanţării pentru obiectivul de investiţii PISTA de 2.100 m, fie din sursele bugetare ale CJ pe anul 2014, fie din creditul bancar angajat de Aeroport şi garantat de CJ, aşa după cum s-a semnat prin contractul de credit de investiţii din 21.05.2014 cu CEC Bank, se va ajunge la blocarea conturilor Aeroportului Cluj, la sistarea plăţilor curente şi la pierderea locurilor de muncă ale angajaţilor din perimetrul Aeroportului Cluj.

Se generează, astfel, riscul de insolvenţă, în conformitate cu prevederile legii nr. 85 din 25 iunie 2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, care se aplică şi regiilor autonome", susţin aceştia.

Protestele vor continua şi în zilele de 18, 21, 22 şi 23 iulie, între orele 15:30 şi 17:30, în faţa sediului Consiliului Judeţean Cluj.

 

Comenteaza