Audieri în dosarul Apostu pentru cardurile Rosal VIDEO

Audieri în dosarul Apostu pentru cardurile Rosal VIDEO
Sergiu Hossu, directorul Rosal Cluj, a fost la un pas de a fi acuzat de mărturie mincinoasă la audierile făcute astăzi în dosarul de corupţie al fostului primar al Clujului, Sorin Apostu.

Judecătoarea Mihaela Creţu l-a întrebat pe Sergiu Hossu dacă firma Rosal a eliberat sau nu carduri de combustibil pentru Primăria Cluj-Napoca, având în vedere că procurorii DNA au găsit în urma pecheziţiei domiciliare făcută la soţii Apostu două astfel de carduri. La dosar au fost ataşate şi fotografii care o arată pe Monica Apostu în timp ce îşi alimenta maşina personală şi plătea carburantul de pe un astfel de card.

Dacă pe holurile Curţii de Apel Mureş Hossu spunea că nu îşi imaginează cum au ajuns cele două carduri la Apostu, în faţa judecătoarei acesta a ezitat să mărturisească faptul că Rosal le-a emis în favoarea primăriei. Ameninţat cu dosar penal pentru mărturie mincinoasă, Sergiu Hossu a arătat că încă din anul 2006 firma de salubritate Rosal dădea Primăriei Cluj-Napoca astfel de carduri, pentru ca inspectorii să poată verifica activitatea societăţii, în teren. „Existao convenţie semnată de fostul director, Alexandru Costache, şi Primăria Cluj-Napoca, conform căreia se distribuiau carduri pentru inspectorii care făceau controale. Poliţia Locală a solicitat combustibil pentru controale, iar Rosal a emis cardurile. Din anul 2008, de când sunt director la Rosal Cluj, nu s-au mai emis astfel de carduri. Nu ştiu cum au ajuns cele două carduri la familia Apostu", a spus Hossu.

După percheziţiile făcute de DNA şi depistarea cardurilor „Butoi" şi „Garaj" la domiciliul soţilor Apostu, Sergiu Hossu a cerut efectuarea unui audit pentru a se stabili cât combustibil a fost consumat de către cei doi. „În urma auditului am constatat că a fost un consum de 18.000 de lei în 18 luni", a declarat Hossu în faţa instanţei.

Tot astăzi au fost audiate două casiere de la Rosal Cluj, Ana Leucea şi Anamaria Vancea, care se ocupau de cardurile de combustibili ale companiei. Nici una dintre acestea nu a putut să explice cum au ajuns cele două carduri Rosal în posesia familiei Apostu.

Etichete
Comenteaza