Autorităţile române şi maghiare au deschis şi Vama Borş, ca urmare a aglomeraţiei de la Nădlac

Autorităţile române şi maghiare au deschis şi Vama Borş, ca urmare a aglomeraţiei de la Nădlac
| Foto: mediafax.ro

Autorităţile române au luat legătura cu cele maghiare şi au decis, sâmbătă, să permită formalităţile de trecere a frontierei şi în Vama Borş, ca urmare a aglomeraţiei din Vama Nădlac I.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, pentru fluidizarea traficului la graniţa dintre România şi Ungaria, Poliţia de Frontieră Română a contactat autorităţile de frontieră din Ungaria pentru a permite cetăţenilor români tranzitarea Ungariei şi efectuarea formalităţilor de frontieră atât pe sensul de ieşire din România, cât şi pe sensul de intrare în ţară şi prin PTF Borş – judeţul Bihor, în intervalul 7.00-1.00 (ora României).

Până acum, autorităţile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu, pe culoarul special deschis doar prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis între orele 7.00-1.00 (ora României).

Circa 200 de oameni s-au revoltat la Vama Nădlac, după ce au stat câte opt ore în şir la coadă. Aceştia i-au îmbrâncit pe jandarmii chemaţi să menţină ordinea.

Aglomeraţia s-a format la intrarea în ţară deoarece, în continuare, în punctele de trecere a frontierei (rutiere, maritime şi aeroportuare) se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control şi sosesc dintr-o călătorie internaţională, conform listei actualizate de Institutul de Naţional de Sănătate Publică. În această perioadă, formalităţile de frontieră urmează aceeaşi procedură în sensul că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele sunt preluate de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere şi efectuarea triajului epidemiologic în vederea stabilirii măsurilor obligatorii de izolare/carantină la locuinţă sau carantină instituţionalizată.

Comenteaza