Autorităţile s-au angajat, în faţa FMI, să facă noi concedieri până în august

Autorităţile s-au angajat, în faţa FMI, să facă noi concedieri până în august
Po­tri­vit unei anexe din scrisoarea de in­tenţie trans­misă de autorităţile ro­mâ­ne către FMI, cel puţin 6.910 posturi din companiile de stat afla­te în sub­ordinea Minis­te­ru­lui Eco­no­miei şi cel al Trans­por­tului vor fi re­struc­tu­ra­te.

Cel puţin 6.910 posturi din companiile de stat afla­te în sub­ordinea Minis­te­ru­lui Eco­no­miei şi cel al Trans­por­tului vor fi re­struc­tu­ra­te până în luna august a acestui an, informează mediafax. Reducerea efecti­vului de per­so­nal se va face prin rapor­ta­re la numărul de angajaţi pe care l-a avut fiecare com­panie la finele anului trecut.

În rândul angajaţilor din cadrul CFR Marfă, numărul acestora va trebui să se reducă cu 3.000 de locuri, astfel, cele mai multe concedieri vor avea loc la în această structură. Până la finele lunii iulie angajaţii vor avea un program de lu­cru redus cu două zile şi abia de la începutul lunii august vor fi reduse 3.000 de posturi prin con­cedieri colective.

Potrivit autorităţilor române, măsurile întreprinse sunt menite să di­mi­nueze pierderile, arieratele şi să se în­cadreze în fondul de salarizare aprobat.

 

Comenteaza