Autospeciale noi pentru stingerea incendiilor în Cluj și alte județe. Acestea pot transporta zeci de mii de litri de apă

Autospeciale noi pentru stingerea incendiilor în Cluj și alte județe. Acestea pot transporta zeci de mii de litri de apă

Clujul se numără printre județele care beneficiază de încă o autospecială nouă de stingere a incendiilor, dotată cu un rezervor de apă foarte mare. 

Zece autospeciale de stingere au fost recepționate și repartizate către ISU Cluj, ISU Bistrița - Năsăud, ISU Călărași, ISU Galati, ISU Hunedoara, ISU Maramures, ISU Mureș, ISU Prahova, ISU „Bucovina" Suceava și ISU Bucuresti-Ilfov.

O astfel de autospecială are o capacitate de 10.000 de litri de apă. De asemenea, până în prezent, alte 100 de astfel de autovehicule au intrat în dotarea pompierilor.

„Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate. Acest tip de tehnică de intervenție face parte din totalul celor 200 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020”, a transmis Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Autospecialele sunt achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro. Prin implementarea proiectului se asigură îmbunătățirea nivelului de dotare, înlocuirea autospecialelor cu durata normată de exploatare depășită și acoperirea deficitului.

Comenteaza