Bani europeni pentru un studiu care să arate nivelul de bunăstare al clujenilor

Bani europeni pentru un studiu care să arate nivelul de bunăstare al clujenilor
O cercetare care urmăreşte să vadă nivelul de bunăstare al clujenilor şi care va dura şase luni a început ieri, în organizarea Grupului Local de Acţiune într-un proiect finanţat cu bani europeni prin Fondul Social European.

Proiectul este implementat de Asociaţia CRIES - Centrul de Resurse pentru Iniţiative Etice şi Solidare, iar cercetarea a fost demarată conform unei metodologii iniţiate de Consiliul Europei, prin care informaţiile privind bunăstarea cetăţenilor clujeni este furnizată direct de către cetăţeni şi nu este preluată din documente oficiale.

Cercetarea se întinde pe şase luni şi include implicarea a peste 300 de cetăţeni, selectaţi după criterii riguroase, respectând structura populaţiei la nivelul municipiului. „Aceştia vor aduce informaţii relevante cu privire la ce însemnă pentru ei o viaţă bună, ce îi împiedică să aibă o viaţă bună şi ce ar trebui să facă ei şi comunitatea clujeană pentru a avea o viaţă bună. Pe baza informaţiilor culese în cadrul cercetării şi pe baza analizei politicilor publice privind atât populaţia defavorizată dar şi populaţia cu un standard de viaţă ridicat se va elabora un Plan Local de Acţiune în domeniul incluziunii sociale care va cuprinde principalele acţiuni pe care comunitatea trebuie să le întreprindă pentru ca orice clujean, fie el sărac sau bogat să simtă că municipiul Cluj-Napoca este locul unde el şi familia lui vrea să trăiască", explică Ana Luduşan, coordonatorul local al proiectului pentru Cluj-Napoca.

 

Comenteaza