Bazar cu lucuri gratis a la Cluj: haine, mesaje cu zâmbet şi obiecte inedite FOTO

Bazar cu lucuri gratis a la Cluj: haine, mesaje cu zâmbet şi obiecte inedite FOTO
Câţiva zeci de curioşi s-au înghesuit astăzi la Bazarul cu lucruri gratis, deschis între orele 12-15, la cafeneaua L'Atelier din centrul Clujului. Nu foarte mulţi dintre cei ce au trecut pragul bazarului au şi plecat cu "noi achiziţii" acasă însă, oferta a fost una variată şi pe alocuri inedită.

Ultima încăpere a cafenelei Atelier s-a transformat astăzi, preţ de câteva ore, într-un Oser la scară redusă, ba a avut şi un plus faţă de vestitul târg de vechituri: toate lucrurile expuse au fost oferite gratuit. Vizitatotii au avut de unde alege: haine, încălţăminte, reviste, cărţi, bijuterii, jucării, decoraţiuni etc.

Printre lucrurile expuse s-au numărat şi câteva obiecte aparte: prezervative, pachete de ţigări goale, mici icoane religioase sau o casetă veche pentru camerele video.

Pentru a aduce zâmbetul pe buzele vizitatorilor, organizatorii bazarului au strecurat ici, colo câteva mesaje scrise: "Wear a big smile, " Poţi să cânţi şi la şiret de pantof dacă eşti sincer" sau deja cunoscutul "Nu luaţi umeraşele acasă".

La final de "cumpărături", vizitatorii bazarului au poposit la o cafea şi o porţie de muzică bună în celelalte încăperi ale cafenelei. De asemenea, aceştia au putut să-şi lase impresiile, observaţiile şi încurajările într-un caiet de impresii dedicat în totalitate bazarului.

La Cluj, prima ediţie a Bazarului cu lucruri gratis a avut loc în 24 noiembrie 2012, data la care se sărbătoreşte ziua fără cumpărături (BuyNothingDay ). Acest eveniment este organizat de voluntari şi a pornit de la ideea lui Cristi Mosora, deţinătorul site-ului LucruriGratis.

Ce se întâmplă cu lucrurile pe care nu le doreşte nimeni? Acestea vor fi dus la un ONG sau instituţie care lucrează cu persoane dezavantajate. Printre cele mai ciudate lucruri oferite pe site-ul LucruriGratis s-au numărat , conform lui Cristi Mosora, colivii uriaşe de trei metri pentru veveriţe, biciclete sau aparate foto digitale în valoare de câteva sute de euro.

Etichete
Comenteaza