Berăria Culturală revine cu o dezbatere explozivă despre limitele libertății de exprimare

Berăria Culturală revine cu o dezbatere explozivă despre limitele libertății de exprimare
Cea de-a XXVIII-a ediţie a Berăriei Culturale se anunță a fi una explozivă, atât datorită temei alese, cât și a invitaților la dezbatere.

În cadrul ei, publicul va putea afla, la o halbă de bere, informațiile în exclusivitate și deosebit de utile. Tema evenimentului, „Exprimare, Libertate, Responsabilitate", va fi disecată pe toate părțile de decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș Bolyai, Călin Hintea, sociologul Ioan Hosu, directorul TVR Cluj, Romeo Couți, jurnalistul și scriitorul Octavian Hoandră și directorul Ziar de Cluj, Liviu Alexa.

Organizatorul şi moderatorul dezbaterilor, jurnalistul şi istoricul Ion Novăcescu, arată că o asemenea dezbatere este necesară şi utilă în cel de-al doilea centru mediatic al ţării şi în contextual actual românesc şi European. "În credinţa mea şi pe baza experienţei de peste 20 de ani în presă, libertatea de exprimare, neînsoţită de responsabilitate este aidoma cu libertatea de a conduce prin oraş cu viteza pe care o doreşti, în direcţia în care ai chef şi neţinând cont de nicio regulă, semafor sau trecere de pietoni. Vom vedea, însă miercuri seara care va fi concluzia în urma rostirilor invitaţiilor şi a intervenţiilor din public", a afirmat el. 

Evenimentul va avea loc miercuri seara, de la ora 19,  în sala Euphoria de la Fabrica de Bere, intrarea fiind liberă.  Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, susținut de către Ursus.

Comenteaza