Biserică ortodoxă din Cluj, călcată de hoți. A dispărut o icoană

Biserică ortodoxă din Cluj, călcată de hoți. A dispărut o icoană
Hoții au dat lovitura noaptea la biserica ortodoxă Sfântul Nicolae, de unde au furat obiecte de cult. Furtul a fost descoperit marți după-amiază.

Angajați ai bisericii ortodoxe din Iclod au descoperit faptul că lăcașul de cult a fost călcat de hoți. Curatorii bisericii s-au dus după-amiază, în jurul orei 16:00, să verifice centrala pe lemne a bisericii, când au descoperit că ușa din lateral dreapta este deschisă, potrivit Someșeanul

Întrebându-se dacă au uitat ei ușa deschisă sau a pătruns cineva neautorizat înăuntru, aceștia au intrat în biserică, iar primul lucru pe care l-au descoperit a fost lipsa unei icoane. Aceștia și-au dat seama imediat că biserica a fost călcată de hoți, astfel că au anunțat autoritățile.

O echipă de polițiști criminaliști dar și agenți ai postului de poliție s-au deplasat la fața locului și au demarat cercetările. Oamenii legii au prelevat amprente de pe obiectele bisericești și ușa de la intrarea laterală, au făcut verificări la fața locului și au ridicat mai multe probe pe care le vor folosi în identificare autorului sau autorilor.

Potrivit sătenilor care locuiesc în zona bisericii, preotul este plecat din localitate, în concediu la Băile Felix. Acesta a fost anunțat telefonic despre cele întâmplate. Oamenii spun că deocamdată s-a descoperit că hoții au furat doar o icoană, însă, în urma cercetărilor făcute de polițiști în biserică este posibil să se descopere că au dispărut și alte obiecte bisericești.

Comenteaza