Bloggerii se implică în susţinerea candidaturii Clujului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021

Bloggerii se implică în susţinerea candidaturii Clujului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021
Bloggerii clujeni susţin candidatura municipiului în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii (ECOC) 2021 într-un mod atipic. Ei vor promova Clujul în mai multe orașe foste și viitoare Capitale Culturale Europene, Capitale de Tineret și candidate la titlul ECOC 2021.

În acest sens, o echipă de patru bloggeri pornesc într-o călătorie de trei săptămâni, din 29 iunie până în 18 iulie, ce include şase orașe din trei țări: Bulgaria, Turcia și Grecia.  

"După ce anul trecut am străbătut 16 țări în 36 de zile, pentru acest an ne propunem să ajungem în şase orașe, străbătând un traseu de aproximativ 4.500 km în 20 de zile. Ne dorim ca prin această ediție a proiectului CJX să cunoaștem mai bine Grecia, țara parteneră cu care vom împărți titlul de Capitala Europeană a Culturii, și să stabilim un prim contact cu orașele lor candidate, pentru a putea dezvolta un parteneriat între acestea și Cluj-Napoca", a declarat Gabriel Aldea, unul din iniţiatorii proiectului. 

În cadrul călătoriei bloggerii vor trece prin oraşele Varna şi Plovdiv din Bulgaria, în Turcia vor vizita Istanbulul, iar în Grecia vor ajunge în Salonic, Tripoli și Kalamata.

„Avem deja stabilite întâlniri cu cei care au fost sau sunt în continuare responsabili pentru candidatura orașului lor, producători culturali și artiști care au contribuit la programul cultural, cu reprezentanți ai primăriilor, presa locală și bloggeri. Vom face o comparație între Cluj-Napoca și orașele candidate din Grecia și vom învăța de la cei care au beneficiat de titlul de Capitală Europeană a Culturii", a afirmat un alt blogger, Dan Ciulea.

Întreaga experiență va fi documentată pas cu pas pe site-ul cjx.ro, prin articole, link-uri, materiale video, fotoreportaje şi comentarii.

Proiectul este derulat în colaborare cu Asociaţia „Cluj-Napoca - Capitală Culturală Europeană", Federația „Share" și Primăria Cluj-Napoca, iar finanțarea lui este asigurată din sponsorizări și din contribuția proprie a echipei CJX.

Comenteaza