Boagiu: contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania poate fi desecretizat numai cu acordul companiei

Boagiu: contractul cu Bechtel pentru Autostrada Transilvania poate fi desecretizat numai cu acordul companiei
Contractul dintre Statul Român şi constructorul Autostrăzii Transilvania, Bechtel SUA, nu poate fi desecretizat oricum, spune ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

''Contractul este secret pentru ca avem o clauză de confidenţialitate în baza căreia ambele părţi trebuie să fie de acord cu desecretizarea. Noi suntem, mai avem nevoie de acordul companiei Bechtel'', a afirmat Boagiu la emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, arată Mediafax.

Boagiu a spus că finalizarea proiectului de construcţie a autostrăzii pe traseul Braşov-Borş va fi dificilă, întrucât finanţarea din partea statului va fi greu de realizat.


''Trebuie să ne gândim şi la finanţări pentru a face şi acest culoar. Şi aici nu ascund faptul că finanţarea este greu să mai vină de la stat, ea va trebui să vină din zona privată'', a spus ministrul.
Ea a arătat că în baza unei clauze din contract, compania Bechtel primea un milion de euro pe lună indiferent de volumul de muncă prestat.

Contractul cu Bechtel a fost renegociat, compania americană urmând să finalizeze doar două tronsoane din cele opt ale autostrăzii Transilvania. Guvernul a avizat miercuri noul contract, care prevede reducerea costului aferent lucrării la 6,9 milioane euro/km şi permite scoaterea la licitaţie a tronsoanelor încă neîncepute.


Bechtel va continua lucrările la tronsoanele Câmpia Turzii-Gilău şi Suplacu de Barcău-Borş, reprezentând 118 kilometri din cei 415 kilometri ai autostrăzii.

Comenteaza