Boc: Aşa cum Guvernul percepe regionalizarea va fi un eşec în linie

Boc: Aşa cum Guvernul percepe regionalizarea va fi un eşec în linie
Primarul Clujului, Emil Boc, a criticat modul în care Guvernul intenţionează să realizeze regionalizarea, precizând că nu va reprezenta decât "bifarea cantitativă în raport cu UE, dar nu un plus calitativ în administrarea banului public, atragerea fondurilor UE, eliminarea structurilor clientelare".

"Aşa cum Guvernul percepe regionalizarea va fi un eşec în linie, şi în materia descentralizării şi a accesării fondurilor UE, va complica legătura între administraţiile judeţene şi cele centrale, va creşte birocraţia, nu va aduce o îmbunătăţire pentru români", a precizat primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul a specificat că regionalizarea ar trebui să urmărească structurarea unor judeţe mai mari, "cu peste 1 milion de locuitori", în conformitate cu standardele Uniunii Europene.

"Problema este greşit pusă, va fi doar bifarea cantitativă în raport cu UE, dar nu va aduce un plus calitativ în administrarea banului public, atragerea fondurilor UE, eliminarea structurilor clientelare. Discuţia nu este despre persoane, despre denumire, ci este de fond, dacă ajută sau nu România", a menţionat primarul Emil Boc.

Potrivit lui Boc, regionalizarea ar trebui să simplifice interacţiunea oamenilor cu autorităţile. "Cetăţeanul să nu facă niciun pas în plus pentru obţinerea documentelor de care astăzi are nevoie", a punctat Emil Boc.

"Nu am avut sprijinul politic, dacă îl aveam regionalizarea era făcută, am avut proiectul, a fost în dezbtare, însă noi nu am avut niciodată o majoritate de 70%. Se pare că actuala coaliţie nu doreşte sub nicio formă să deranjeze şi când nu deranjezi mai mult complici lucrurile", a precizat primarul Clujului.

 

Etichete
Comenteaza