Bocşan atacă şi el legea educaţiei

Bocşan atacă şi el legea educaţiei
După ce rectorul Universităţii “Babeş-Bolyai”, Andrei Marga, a criticat vehement în ultimul an noua lege a educaţiei, prorectorul Nicolae Bocşan a luat şi el poziţie, astăzi, împotriva actului normativ.
“S-a spus obositor de mult că nouă lege a educaţiei realizează reforma învăţământului românesc într-o manieră pe care nici o guvernare nu a făcut-o. A fost motivul fundamental cu care s-a justificat procedura de aprobare a legii, împotriva şi fără acordul celor cărora era adresată, graba cu care s-a trecut peste o reală dezbatere printre cei avizaţi, care lucrează în învăţământ, peste beneficiarii operei educaţiei şi peste o dezbatere normală în parlament. (...)Prima impresie care am desprins-o este că mult clamata reformă nu există. Nu există nici o viziune reformatoare, nici articole cu un asemenea caracter”, a arătat Bocşan într-o poziţie remisă astăzi public şi ataşată acestei ştiri.

El spune că noua lege este un “exemplu de cum nu trebuie redactată o lege”, pentru că aceasta este “un amestec de enunţuri generale, confuze şi contradictorii, într-o redactare aproximativă, lingvistic şi ortografic, care pune unele probleme, dar nu rezolvă nimic”.

Conform lui Bocşan, unele articole din lege “se contrazic peste numai câteva pagini” sau lasă posibilităţi de interpretare “dintre cele mai diverse, încât fiecare înţelege din această lege ce doreşte sau ce vrea să dorească”.
Comenteaza