Bursă de la ministrul Educaţiei pentru o studentă la Cluj

Bursă de la ministrul Educaţiei pentru o studentă la Cluj
Mariana Petrea, studentă la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, va primi lunar suma de 500 de lei din partea ministrului Funeriu.
Bursa a fost promisă de către ministrul Educaţiei în timpul vizitei de la Cluj din 4 octombrie, când a fost prezent la deschiderea anului universitar la USAMV, şi i-a fost înmânată ieri de către Doru Pamfil, rectorul USAMV, Marianei Petrea, studentă eminentă din Republica Moldova. “M-am aşteptat să fiu selectată, dar am avut mari emoţii, era ultima mea şansă de a primi sprijin în bani în condiţiile în care studiez în regim de fără taxă şi nu vin dintr-o ţară membră a Uniunii Europene”, a declarat studenta pentru ZIUA de CLUJ. Bursa este în cuantum de 500 de lei şi se va acorda lunar. Mariana Petrea este în anul doi la Facultatea de Horticultură a USAMV, la specializarea Inginerie şi Management în Alimentaţie Publică şi Agroturism. Este originară din Chişinău şi mai are un frate, la liceu.

“Mi-am dorit mult să ajung la Cluj. A fost un vis pe care îl aveam încă din liceu, la fel şi specializarea la care sunt. La Iaşi nu era prea mare diferenţă faţă de Chişinău, mi-era teamă că nu voi avea experienţe interesante. Voiam şi să învăţ să vorbesc bine limba română. Bucureştiul nu îmi place şi la Timişoara nu era specializarea pentru care mă pregătisem”, a mărturisit studenta. “Am învăţat multe în oraşul acesta, inclusiv limba maghiară. Mi s-a părut grea la început, dar am avut norocul să am colegi perseverenţi care m-au ajutat. Viaţa la Cluj este o experienţă care merită să fie trăită, e un alt stil de viaţă şi sunt oameni speciali aici”, a mai spus Mariana Petrea. Deşi are doar note de 9 şi 10, agronomista clujeană nu avea şansa de a aplica pentru bursele la care au acces colegii ei şi îi era foarte greu, pentru că “viaţa la Cluj este scumpă”. “Dacă mi se va ivi ocazia să rămân la Cluj după absolvire m-aş bucura, însă nu caut neapărat asta, aş avea de lucru şi acasă”, a precizat studenta.

Comenteaza