Călătorii care circulă cu trenul susţin că temperaturile sunt insuportabile VIDEO

Călătorii care circulă cu trenul susţin că temperaturile sunt insuportabile VIDEO
La temperaturi de peste 30 de grade, călătoriile pe distanţe mai lungi au ajuns un chin. Din cauza caniculei, trenurile circulă cu viteză redusă şi ajung la destinaţie cu întârziere, iar pasagerii nu au altdceva de făcut decât să îndure arşiţa. În schimb, călătorii care aleg autocarul spun că pauzele dese îi ajută să treacă mai uşor peste căldură.

Aparetele de aer condiţionat din compartimente reuşesc cu greu să facă faţă temperaturilor ridicate. Aşa că ultima opţiune a călătorilor care vor să se răcorească este să călătorească cu geamul dechis.

Temperaturile extrem de ridicate din aceste zile afectează chiar şi mersul trenurilor. Din cauza caniculei, se înregistrează întârzieri de până la o oră.

"În momentul în care în aer temperatura ajunge la 35-37 de grade, temperatura în şine creşte până la 55 de grade. Şina poate să şerpuiască. Măsura de precauţie: se introduc limitări de viteză care pot să ajungă până la o diferenţă de 30 km/h faţă de viteza stabilită în circulaţie", a spus Nicolae Rafa, şef de staţie.

Canicula pare să fie mai uşor de suportat pentru cei care călătoresc cu autocarul.

 

 

Comenteaza