Călătorii CTP infectaţi cu COVID cer ajutorul lui Emil Boc pentru reportarea călătoriilor din perioada de 14 zile de izolare

Călătorii CTP infectaţi cu COVID cer ajutorul lui Emil Boc pentru reportarea călătoriilor din perioada de 14 zile de izolare

COVID-ul le dă bătăi de cap călătorilor CTP. Instituţia de transport public din Cluj-Napoca nu dispune de o legislaţie care să permită compensarea sau reportarea călătoriilor din abobamentul lunar în caz de izolare pentru 14 zile.

Clujenii sunt îndemnaţi să folosească transportul în comun deoarece în oraş traficul este infernal. Astfel că mulţi oameni îşi fac abobamente lunare la CTP.

Problema cu aceste abonamente e că oamenii odată infectaţi sau izolaţi la domiciliu ca şi contacţi COVID pentru 14 zile, rămân cu banii daţi şi fără posibilitatea de a recupera călătoriile din perioada de izolare. 

Un clujean spune că a trăit pe barba lui această experienţă, iar răspunsul celor de la CTP a fost că legislaţia nu prevede o astfel de măsură pentru cei care au rămas în izolare şi nu au avut posibilitatea să beneficieze de călătoriile plătite în abobament. Aşa că omul apelează la primarul oraşului în speranţa că ar putea crea nişte pârghii prin care să le vină în ajutor şi altor clujeni care au păţit la fel.  

"Bună ziua, dl. primar, de ce persoanelor care sunt cu COVID și care au abonament la CTP lunar, valabil, blocați fiind 14 zile la domiciliu nu li se reportează călătoriile în luna următoare?

Vorbesc în cunoștință de cauză. Cei de la CTP, spun că nu au în legislația proprie acest aspect cuprins. De 2 ani mulți clujeni întâmpină această problemă și nu se face nimic, mulțumesc", îi transmite un clujean primarului Emil Boc pe pagina de Facebook. 

Comenteaza