Campanie de promovare a mersului pe bicicletă în proiectul staţiilor self-service

Campanie de promovare a mersului pe bicicletă în proiectul staţiilor self-service
Contractul pentru înfiinţarea a 50 de staţii self-service cu biciclete în Cluj-Napoca, pe bani europeni, a fost semnat sâmbătă la Cluj de ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea.

Proiectul va fi finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional şi este parte componentă a Planului Integrat de Dezvoltare din Cluj-Napoca. Cu cei 17,6 milioane de lei, cât reprezintă bugetul proiectului, va fi înfiinţată o reţea de 50 de staţii de închiriere de biciclete în regim self-service şi piste destinate bicicliştilor,  în Cluj-Napoca, Floreşti şi Apahida. Proiectul include şi o campanie de promovare a transportului pe bicicletă, în zona metropolitană Cluj. Proiectul are valoarea totală a de 17.646.598 lei, din care 11.000.677 fonduri europene nerambursabile, şi va fi implementat în 18 luni.

Municipiul Cluj - Napoca a fost desemnat Pol de Creştere în 2008 şi, prin Axa 1 a Programului Operaţional Regional, are o alocare de 82.413.100 euro pentru a finanţa proiecte de dezvoltare urbană integrată. Până în prezent, municipalitatea  a depus în cadrul acestui domeniu de intervenţie un număr de 13 proiecte, dintre care a semnat contracte de finanţare pentru 5 proiecte în valoare de 39,4 milioane de euro.

 

Comenteaza