Canicula le face probleme clujenilor: 200 de persoane au sunat într-o zi la Urgenţă VIDEO

Canicula le face probleme clujenilor: 200 de persoane au sunat într-o zi la Urgenţă VIDEO
Canicula continuă să le facă probleme clujenilor. 200 de persoane au sunat în ultimele 24 de ore la numărul 112 pentru a cere ajutorul medicilor de la ambulanţă. Şi numărul de telefon pus la dispoziţie de Primărie a început să fie apelat de vârstnicii care au nevoie de asistenţă în aceste zile de temperaturi ridicate.

Aproape 600 de clujeni au sunat la Serviciul de Ambulanţă de la începutul acestei săptămâni. Potrivit medicilor, majoritatea apelurile sunt făcute în a doua parte a zilei, când indicele de confort termic temperatură-umezeală atinge şi pe alocuri depăşeşte pragul critic de 80.


"Intervenim în permanenţă cu 20 de ambulanţe şi ziua şi noaptea, aproape toate dotate cu aer condiţionat. Solicitările sunt numeroase, mai ales, în perioada de după amiază. Am avut şi de la cinema "Florin Piersic" şi din incinta a două biserici. Din fericire, nu am avut niciun deces", spune managerul serviciului de Ambulanţă, Horia Simu.

Numărul de telefon 0264-563050, pus la dispoziţia cetăţenilor de Primărie, pe durata caniculei, a fost apelat de o singură doamnă în vârstă.

"Probabil că numărul nu este suficient de cunoscut sau oamenii nu ştiu că au la dispoziţie această posibilitate. Vom continua campania de informare şi sperăm ca toţi cei care sunt în categoria de risc să ia în serios riscurile pe care le presupune expunerea îndelungată la soare puternic", spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.

Medicii avertizează că persoanele cele mai expuse la efectele caniculei sunt vârstnicii şi copiii, dar printre cei care au sunat la ambulanţă sunt persoane de toate vârstele.

Comenteaza