Video Foto Căprioară salvată în jud. Cluj după ce a fătat. Avea doi pui morți: „Nu orice animal ajunge în farfurie!”

Căprioară salvată în jud. Cluj după ce a fătat. Avea doi pui morți: „Nu orice animal ajunge în farfurie!”
| Foto: Facebook - Transylvania Wildlife Rescue

O persoană a găsit o căprioară bolnavă în spatele unei pensiuni din județul Cluj. Acesta nu a ezitat și a telefonat imediat pentru ca animalul să fie salvat la timp.

„La primirea telefonului care ne anunța despre o căprioară nemișcată de câteva ore, chiar în spatele unei pensiuni, lucru foarte rar și bizar, am contactat imediat responsabilul acelui fond cinegetic și în final am ajuns la cine trebuie. Ba chiar vânătorii ne-au întărit convingerea că aceste femele sunt foarte importante pentru ei și vânătoarea doar pentru mancare iese din calcul, după cum cred mulți. ATENȚIE! Era în loc izolat, la munte, fără clinici veterinare și departe de Cluj (Napoca - n. red.)”, au transmis cei de la Transylvania Wildlife Rescue (TWR) într-o postare pe Facebook.

„Nu orice animal ajunge în farfurie!”

Căprioara a fost în cele din urmă salvată. Cei de la Transylvania Wildlife Rescue s-au ocupat și au detaliat ce trebuie să facem în asemenea cazuri.

„Vânătorii au reacționat prompt și animalul a fost plasat în grija unui veterinar, contrar opiniei populare și ilogice care din păcate influentează negativ orice tentativa civică și implicare din partea celor puși în astfel de situații. Cum sa mănânci un animal care tocmai a fătat? Nu a fost făcută salam, nu a fost pusă în ceaun, hahaha, nu a fost împușcată, dragi experți în toate. ESTE OBLIGATORIU SĂ ANUNȚAM VÂNĂTORII ȘI EVENTUAL POLIȚIA

Mai avem câteva întrebări pentru «experți»:

Mulți așa-ziși iubitori de animale îndeamnă să nu se anunțe vânătorii și să «facem noi cum știm».

Ce se întâmpla dacă nu se afla de ea și dacă murea sub ochii celor care asistau cu ignoranță la chinul ei? O fi legal asta?

Ce sancțiuni riscam dacă luam animalul și îl ducem «noi undeva»?

Este valabil și pentru cei care iau FĂRĂ MOTIV pui de caprioara din teren și nu anunță. De ce? Greșeala recunoscută este iertata, tocmai de aceasta postăm insistent pe acesta tema”, au mai scris cei de la Transylvania Wildlife Rescue.

Final pe jumătate fericit

Căprioara avea doi pui morți în urma unei nașteri dificile și risca și ea să moară. Cred ca toată lumea poate face o comparație cu ce înseamnă pentru oameni o naștere. Din fericire pentru mămică, a contat enorm comunicarea și astfel a putut fi salvată, au conchis cei de la TWR.

Comenteaza