Carantina și noile restricții de noapte din Cluj-Napoca bagă în ceață localnicii: "Nu știam, ţeapă; să ne dea pace"

Carantina și noile restricții de noapte din Cluj-Napoca bagă în ceață localnicii: "Nu știam, ţeapă; să ne dea pace"

Cluj-Napoca este în carantină e noapte, după ce rată incidenţei COVID 19 a ajuns la 9 cazuri la mia de locuitori. 
 

De altfel, prea puţini mai sunt interesați de pandemie, iar de obligativitatea purtării măştii de protecție, masură introdusă de câteva zile bune, nu prea ştie nimeni.

Prin centrul de vaccinare drive-thru, din Cluj-Napoca, bate vântul. Dacă în urmă cu doar câteva luni, oamenii așteptau aici cu orele pentru a se imuniza, astăzi, mășinile care stau la rând pot fi numărate pe degete. Nici noile restricții aplicate nevaccinaţilor nu i-au convins pe oameni să se imunizeze.

Localnic: Am tot așteptat, am tot zăbovit și acum m-am speriat, în ultima perioadă, creșterea alarmantă a cazurilor la mia de locuitori

Reporter: Are legătură și faptul că s-au instituit restricții?

Localnic: Pentru mine nu..asta cu 20, ora 20, că nu am voie să circul, poate că puțin m-a influențat, dar cel mai mare lucru…m-am speriat.

Puţinii clujeni care s-au vaccinat zilele acestea, au făcut-o pentru că îi îngrozeşte ce văd la ştiri.

Localnic: Am auzit astăzi că spitalele sunt pline în Cluj, deci nu e glumă cu boală asta…

În toate localitățile în care incidența a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, masca de protecție a redevenit obligatorie și pe stradă, dar vestea nu pare să fi ajuns la toată lumea.

Localnic: Jură-te…Nu am auzit. Mi se pare o prostie în condițiile în care ăia care s-au vaccinat, sunt protejați, noi care nu ne vaccinăm, ne asumăm că suntem nevaccinaţi, să ne dea pace, frate…

Reporter: Știați că de azi e din nou obligatorie masca pe stradă?

Localnic: Nu nu am auzit…nu mă uit nici la tv nici la nimic…

Localnic: Nu știam…Ţeapă…Mersi că mi-ai zis.

Cei care totuși au auzit, au fost băgați în ceață de excepțiile trecute în lege, pe care nici măcar autoritățile nu au știut încă să le explice.

Reporter: Ştiati că masca e obligatorie?

Localnic: Da..dacă…e aglomerație, în parcuri, și unde nu e atâta lume, nu trebuie

Conform legii, sunt exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc. Ce fel de activități, rămâne la interpretarea fiecăruia, pentru că nu a fost stabilit în mod explicit acest lucru, potrivit observatornews.ro.

Comenteaza