Care sunt cauzele alunecărilor de pe autostrada A10 Sebeș-Turda

Care sunt cauzele alunecărilor de pe autostrada A10 Sebeș-Turda

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, în zona Alba Iulia Nord, antreprenorul Pizzarotti lucrează la alunecarea de teren care afectează sensul de mers Sebeș-Turda.

Potrivit unor surse ale ziarulunirea.ro, din interiorul firmei antreprenorului, fenomenul de fisurare a fost declanșat de o acumulare de apă neașteptată și imprevizibilă care a condus la creșterea nivelului hidrostatic și a unei scurgeri transversale a apelor freatice spre exteriorul drumului amenajat, cauzată în principal de evenimente meteorice care au avut loc în lunile premergătoare apariției fisurii.

Prin această s-a redus sensibil rezistență terenului și micșorarea coeziunii, rezultând un coeficient de siguranța subunitar pentru stabilitatea generală.

Regimul pluvial intens precum și modificările hidrogeologice au condus la schimbarea importantă a ipotezelor inițiale de calcul, în principal prin creșterea nivelului hidrostatic în acest amplasament.

În prezent traficul este închis pe sensul de mers Sebeș-Turda. Circulația de pe acest sens de mers a fost preluată de bretelele 3 și 4 ale autostrăzii.

Comenteaza