Carnea stricată a ajuns şi în spitale. "Puţea atât de tare, încât nici nu putea fi manevrată!"

Carnea stricată a ajuns şi în spitale.
Procurorii DIICOT au descoperit că "Mafia cărnii" a livrat produse alterate nu doar unei firme specializată în mâncare fast-food, ci şi unor unităţi spitaliceşti. O altă cale de a pune în vânzare carnea alterată a fost prelucrarea prin Abatorul Piggy SRL.

"Carnea importată era reambalată, reetichetată. Vorbim de sute de tone de carne expirată. O parte era dusă la o firmă de catering, unde era folosită pentru a produce mâncare tip fast-food, o parte a fost livrată unor unităţi spitaliceşti. Anchetatorii nu exclud ca pe lanţul firmelor implicate să descopere şi societăţi producătoare de mezeluri", ne-au spus sursele citate. În dosar au fost audiate mai multe persoane, printre care şi muncitori.

"Şefu', ce fac cu marfa injectată?"

După ce procurorii DIICOT au cerut celor de la ANSVA, OPC şi DSV să efectueze controale, cârtiţele care se aflau în slujba "Mafiei cărnii alterate" au dat "sfoară-n ţară" pentru ca ticăloşii care au otrăvit mâncarea românilor să-şi poată şterge urmele fărădelegii. Impacientată, Nora Păcurariu, angajată la Michelangelo SRL -firma la care ajungea carnea stricată pentru a fi livrată celor patru mari distribuitori implicaţi -, şi-a sunat boss-ul, pe Bogdan Curticiu. "Şefu', ce fac cu marfa injectată?", l-a întrebat contabila. "Nora, Nora, gura!", a venit, scurt, replica.

Carne stricată, predată pentru prelucrare

"Inculpatul Curticiu Bogdan-Radu, fiind persoana care se ocupă şi de magazinele de desfacere deţinute de către SC Michelangelo SRL, procedează frecvent la punerea în circulaţie a unor produse alterate, modificarea termenelor de valabilitate (pentru a se acoperi data intrării pe teritoriul naţional sau pentru a se prelungi ilegal termenul de valabilitate al produselor)", se arată în referatul procurorilor DIICOT.

Curticiu a şi falsificat etichetele privind originea produselor comercializate, pentru a nu se putea releva provenienţa acestora. "Aceste împrejurări reies din convorbirile telefonice ale suspectului Curticiu Bogdan-Radu care în ceea ce priveşte carnea expirată/alterată, de cele mai multe ori, o transportă la SC Abatorul Piggy SRL pentru a fi amestecată cu alte sortimente de carne spre a fi introdusă în consumul populaţiei".

Ce s-a vândut de Crăciun?

Anchetatorii DIICOT dau ca exemplu convorbirea telefonică din 18 decembrie, ora 08:59:00, pe care Bogdan Curticiu a purtat-o cu numita Timea, angajat al SC Michelangelo SRL. Aceasta a predat administratorului SC Abatorul Piggy SRL carne de pui alterată ce fusese returnată de la magazinele societăţii spre a fi transportată la locul de prelucrare. "Le-o luat, numa' acuma tre' să mă duc şi-n Hermes şi Aurel Vlaicu, c-am coborât din Flora şi-ăstea am zis că le las, c-aşa de tare miroase de doamne feri", a spus femeia.

Nenorocirea de la fast-food

"O altă modalitate de introducere în consumul public a produselor de carne expirate este aceea de a livra marfa la firma de catering MTC Ioana & Anca SRL Cluj-Napoca, deţinută de soţia lui Curticiu, Ioana-Doina. Aceasta din urmă era cea care alegea marfa ce urma a fi preluată de firma sa", se arată în referatul DIICOT.

Citeşte mai multe AICI.

Comenteaza