Cât au scos din buzunar clujenii pentru "plimbările" din ultimele 24 de ore

Cât au scos din buzunar clujenii pentru "plimbările" din ultimele 24 de ore

Aproape 700 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au desfășurat, în ultimele 24 de ore, misiuni specifice la Cluj în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației conform ordonanțelor militare, forțele de ordine au aplicat 126 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 190.880 de lei, majoritatea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

Autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 1.105 de persoane, iar 24 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite.

În domeniul situațiilor de urgență 89 de salvatori din cadrul ISU și SAJ au fost implicați în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, dar și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Au fost întreprinse măsuri pentru transportul a 97 de cetățeni, în condiții de izolare biologică, pentru urmarea perioadei de carantină/autoizolare sau către unitățile spitalicești pentru a primi îngrijiri de specialitate.

Pe parcursul zilei de ieri, au fost distribuite materiale de protecție către patru unități spitalicești constând în 640 măști FFP2/FFP3, 400 de combinezoane de protecție biologică și 24 l dezinfectant.

80 de clujeni au primit informații de la personalul medical desemnat de către Direcția de Sănătate Publică în acest sens, prin intermediul liniei telefonice dedicate COVID-19 (0364 430 030).

Comenteaza