Câte ore a condus românul care și-a pierdut doi copii și părinții în accidentul din Italia. "Nu-mi puteam ține ochii deschiși"

Câte ore a condus românul care și-a pierdut doi copii și părinții în accidentul din Italia. "Nu-mi puteam ține ochii deschiși"

Accidentul s-a produs pe autostrada A1, în provincia Arrezo, când o mașină în care se afla o familie dintr-o comună de lângă Dej s-a izbit puternic de un TIR. 

Conform presei italiene, românul a fost arestat preventiv, fiind acuzat de omor din culpă, după ce, în urma accidentului, și-au pierdut viața doi copii și doi adulți. Anchetatorii spun că bărbatul adormise la volan în momentul în care a intrat într-un camion staţionat pe banda de urgenţă a autostrăzii A1 din Italia.

Românul de 30 de ani, care și-a pierdut doi copii și părinții în urma accidentului, a declarat că venea din România și că a condus continuu 30 de ore pentru a ajunge în Toscana. „Nu puteam să-mi țin ochii deschiși, eram obosit mort”, a mărturisit el.

În urma impactului, o fetiță de 10 luni, un băiat de 10 ani și cei doi bunici, au murit, iar alte trei persoane au fost rănite. Românii implicați în accident provin dintr-o familie din comuna Reteag, Bistrița-Năsăud, la granița cu județul Cluj.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Bologna au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului, a precizat MAE.

Etichete
Comenteaza